31.03.2023

Me mesazhe për gratë në shkencë, sektorin e TI-së, situatën dhe sfidat u diskutua në konferencën rajonale “Sfidat me të cilat përballen gratë dhe vajzat në rajon në rrugën drejt BE-së - Me zë të lartë dhe me guxim i zhvendosim kufijtë”

Konferenca rajonale “Sfidat me të cilat përballen gratë dhe vajzat në rajon në rrugën drejt BE-së –Мe zë të lartë dhe me guxim i zhvendosim kufijtë” mbahet sot për të dytën ditë në Shkup. Organizuar nga Ministria e Punës dhe Politikës Sociale me mbështetjen e UN WOMEN dhe pjesëmarrës nga rajoni dhe më gjerë dhanë një pasqyrë të situatës aktuale me barazinë gjinore, dhe ku të gjithë duhet të punojmë edhe më shumë.

Më shumë

31.03.2023

Dita e dytë e Konferencës Rajonale "Sfidat me të cilat përballen gratë dhe vajzat në rajon në rrugën drejt BE-së – I zhvendosim kufijtë me zë të lartë dhe me guxim"

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale në kuadër të fushatës “E zëshme dhe e guximshme”, duke ia kushtuar muajin Mars shëndetit mendor dhe mirëqenies së grave si parakusht për barazinë gjinore, organizoi Konferencën Rajonale dyditore “Sfidat me të cilat përballen gratë dhe vajzat në rajon në rrugën për në BE- I zhvendosim kufijtë me zë të lartë dhe me guxim”.

Në ditën e dytë të konferencës folën rreth 20 panelistë, përfaqësues të institucioneve nga vendi dhe rajoni, ambasadorë, sektori i biznesit, si dhe përfaqësues të organizatave joqeveritare dhe ndërkombëtare, ekspertë nga fusha e barazisë gjinore dhe komunikues.

Më shumë

30.03.2023

Sfidat e grave nga zonat rurale dhe avancimi i gjendjes së tyre në fokus të panelit "Gratë nga zonat rurale e lëvizin rajonin", në konferencën rajonale të MPPS

Në panelin e tretë "Gratë nga zonat rurale që lëvizin rajonin", në konferencën rajonale "Sfidat me të cilat përballen gratë dhe vajzat në rajon në rrugën drejt BE-së – Zhvendosja e kufijve me zë të lartë dhe me guxim", pjesëmarrëset folën për sfidat e grave rurale dhe mekanizmat që janë në drejtim të avancimit të gjendjes së tyre.

Më shumë

30.03.2023

Me mesazhe që dënojnë dhe sanksionojnë gjuhën e urrejtjes folën pjesëmarrësit e Konferencës Rajonale “Sfidat me të cilat përballen gratë dhe vajzat në rajon në rrugën drejt BE-së – Zhvendosja e kufijve me zë të lartë dhe me guxim”

Nëpërmjet fushatës së Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale "E zëshme dhe e guximshme", dhe me mbështetjen e Zyrës së UM Vomen në vend, gjatë gjithë muajit mars u mbajtën panele dhe seminare të shumta, sot dhe nesër një konferencë rajonale mbahet në Shkup, me pjesëmarrjen e përfaqësuesve të lartë të institucioneve, ambasadave, kuvendit, sektorit civil dhe ndërkombëtar.

Më shumë

30.03.2023

Mesazhe të fuqishme për gratë me uniformë u dhanë në konferencën "Sfidat me të cilat përballen gratë dhe vajzat në rajon në rrugën drejt BE -së, Zhvendosja e kufijve me zë të lartë dhe me guxim"

Në kuadër të Konferencës Rajonale dyditore "Sfidat me të cilat përballen gratë dhe vajzat në rajon në rrugën drejt BE-së – I Zhvendosim  kufijtë me zë të lartë dhe me guxim", paneli 1 diskutoi temën: "Gratë me uniformë-luftë në dy fronte”.

Më shumë

30.03.2021

Filloi konferenca rajonale dyditore  “Sfidat me të cilat përballen gratë dhe vajzat në rajon në rrugën drejt BE-së” e Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale në kuadër të fushatës “E zëshme dhe e guximshme”, duke ia kushtuar muajin mars shëndetit mendor dhe mirëqenies së grave si parakusht për barazinë gjinore, organizojë Konferencën Rajonale dyditore “Sfidat me të cilat përballen gratë dhe vajzat në rajon në rrugën drejt BE-së”, - Ne i lëvizim kufijtë me zë të lartë dhe me guxim.

Më shumë

29.03.2023

Husein: Detyra jonë është që të sigurojmë mundësi të barabarta për qytetarët

Zëvendësministri i Punës dhe Politikës Sociale, Enver Husein, foli në ngjarjen në të cilën u prezantua projekti: “BE për të drejtat e njeriut: Përfshirja e koncepteve të mosdiskriminimit në legjislacion”.

Më shumë

29.03.2023

Trençevska: Po shënojmë hapat e fundit të fushatës "E zëshme dhe e guximshme"

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, e filloi ditën duke vizituar sipërmarrjen e grave “Preplet”, një dyqan për dhurata  të formuar nga gra të suksesshme dhe që funksionon prej 10 vitesh.Ministrja u mirëprit nga pronaret e "Preplet" dizajnerët grafikë, Viktoria Lagovska Hajredin dhe Magdalena Avramovska, arkitektja Emilia Langovska dhe dy punonjëset e tyre Frosina Kërstevska dhe Sandra Kostovska.

Më shumë

28.03.2023

Trençevska-Selakoviq: Nëpërmjet digjitalizimit drejt shërbimeve sociale më të mira që do t'i përgjigjen nevojave të qytetarëve

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, sot në takimin bilateral ka takuar ministrin e Punës, Punësimit, Veteranëve dhe Politikës Sociale, Nikolla Selakoviq të Republikës së Serbisë. Fokusi kryesor i takimit ishte dixhitalizimi i sistemit të mbrojtjes sociale dhe funksionimi i tij në Republikën e Serbisë.

Më shumë

28.03.2023

Trençevska: Besoj se stafi i dalë nga UNB është i gatshëm t'u përgjigjet me sukses profesioneve të tyre

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, sot ka vizituar Universitetin Ndërkombëtar Ballkanik në Shkup, ku është pritur nga rektori i fakultetit, Mehmet Dursun Erdem dhe prorektori, Mevludin Ibesh. U prezantuan ambientet e kampusit universitar nga rektori. Qëllimi i vizitës ishte punëtoria që u mbajt me studentet e universitetit, e cila u organizua në kuadër të fushatës së realizuar nga Ministria e Punës dhe Politikës Sociale “ E zëshme dhe e guximshme”.

Më shumë

28.03.2023

MPPS: Vijon pagesa e pensioneve të marsit,me lartësi për 8.4%

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale njofton se më datë 28.03.2023 (e martë) fillon pagesa me faza e pensioneve për muajin mars, e rritur me 8.4% në përputhje me përafrimin e parashikuar nga metodologjia e re për rritjen e pensioneve, e cila pason dy tregues, pra 50% e rritjes së pagës mesatare dhe 50% e rritjes së kostos së jetesës. Ky harmonizim kryhet dy herë në vit, mars dhe shtator dhe paraqet rritje të vazhdueshme të pensioneve.

Më shumë

27.03.2023

Në kuadër të fushatës “E zëshme dhe e guximshme, u mbajt një panel diskutimi me titull "Diskriminimi i fshehur në ekran - paga e barabartë dhe ngacmimi i grave, nga sektori i TI-së"

Në kuadër të fushatës “E zëshme dhe e guximshme” të Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale, sot u mbajt paneli me titull “Diskriminimi i fshehur në ekran – paga e barabartë dhe ngacmimi i grave, nga sektori i TI-së”, në të cilin folën ministrja Punës dhe politikës sociale Jovanka Trençevska, dekani i Fakultetit të Shkencave të Informatikës dhe Inxhinierisë Kompjuterike, prof. Dr. Boro Jakimovski, komunikues Bojan Kordalov dhe Despina Zhupani, pronare e një kompanie marketingu. Të rinjtë studentë dhe punonjës në sektorin e TI-së patën mundësinë të ndjekin panel diskutimin online në rrjetet sociale.

Më shumë

24.03.2023

Trençevska: Të moshuarit e dobësuar nga komuna e Kisella Vodës marrin shërbim të ri social për ndihmë dhe kujdes në shtëpi

Rreth 40 persona mbi 65 vjeç që kanë nevojë për përkujdesje si dhe personat me kapacitet të reduktuar funksional dhe paaftësi të cilët jetojnë në territorin e komunës Kisella Vodë, në periudhën e ardhshme do të fillojnë të marrin ndihmën dhe kujdesin e nevojshëm brenda shtëpive të tyre. Për ta do të kujdesen çdo ditë 20 përkëdhelëse të licencuara nga Qendra e Kujdesit Kisella Voda të cilët do t'u ofrojnë ndihmë në ruajtjen e higjienës personale, në sigurimin e gjërave ushqimore, barnave, etj,si dhe në mirëmbajtjen e shtëpisë.

Më shumë

23.03.2023

Trençevska: SASA është shembull i një kompleksi modern të minierave që kujdeset për mirëqenien e punonjësve dhe barazinë gjinore

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Jovanka Trençevska, në kuadër të aktiviteteve të dedikuara për fuqizimin ekonomik të grave, të cilat zhvillohen gjatë muajit mars në kuadër të fushatës “E zëshme dhe e guximshme”, ka vizituar minierën SASA. Në takimin me ekipin drejtues dhe teknik të SASA-s, ministrja u njoh me të gjitha aspektet më të rëndësishme të punës së SASA-s, si dhe me efektet e investimeve të vazhdueshme në modernizimin e prodhimit, në sigurinë dhe kushtet e punës, në zhvillimin profesional dhe mirëqenien e punonjësve, si dhe në fushat e mjedisit, zhvillimit të qëndrueshëm dhe mbështetjes së komunitetit lokal.

Më shumë

22.03.2023

Republika e Maqedonisë së Veriut është një mozaik diversitetesh, por është një shoqëri për të gjithë

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, u takua edhe me gra në Radovish nga etni të ndryshme, si dhe me gra shfrytëzuese të shërbimeve dhe të drejtave nga Qendrat për Punë Sociale. Së bashku me drejtorin e Qendrës për Punë Sociale në Radovish, Aleksandar Filev dhe përfaqësuesit e Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale dhe gratë nga Radovishi, në kuadër të fushatës "E zëshme dhe guximshme"u zhvillua një diskutim për sfidat e përditshme në komunë.

Më shumë

22.03.2023

Të rinjtë në Strumicë, në kuadër të fushatës "E zëshme dhe e guximshme", biseduan me ministren Trençevska për shëndetin mendor dhe fuqizimin ekonomik

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, sot ka takuar të rinjtë nga Komuna e Strumicës. Në kuadër të fushatës “E zëshme dhe e guximshme” me qëllim të fuqizimit ekonomik dhe shëndetit mendor, Trençevska vazhdon karvanin në gjithë territorin e vendit dhe ka vazhduar me takime me target grupe të ndryshme.

Më shumë

22.03.2023

Trençevska: Së bashku, institucionet, sektori civil dhe ndërkombëtar, mund të bëjmë shumë më tepër në luftën kundër dhunës

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, së bashku me ambasadorin e Mbretërisë së Bashkuar në Republikën e Maqedonisë së Veriut, Metiju Loson, kryetarin e Komunës së Strumicës, Kostadin Kostadinov, përfaqësuesen e UNFPA-së, Afrodita Plavijanska Shalja, vizituan shoqatën e qytetarëve “Skaj plus”, Strumicë, e cila përveç strehimores, ka themeluar edhe një qendër këshilluese për gratë viktima të dhunës në familje dhe fëmijët e tyre në Komunën e Strumicës.

Më shumë

21.03.2023

Në kuadër të fushatës “E zëshme dhe e guximshme”, vazhdojmë me takime me më të rinjtë dhe më inspiruesit

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska në Qendrën Burimore për politikëbërje dhe buxhetim të përgjegjshëm gjinor në kuadër të fushatës "E zëshme dhe e guximshme"sot pati takim me studentë të Fakultetit Filozofik të Universitetit “Shën Kirili dhe Metodi” – Shkup.

Më shumë

21.03.2023

Trençevska: Përmes ueb-faqes së re www.zgrizuvanje.gov.mk ,informacione shumë të dobishme për familjet kujdestare të përhershme dhe potenciale

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, së bashku me përfaqësuesen e UNICEF-it në vend, Patricia Di Xhoavani, sot kanë vizituar Qendrën për mbështetjen e familjeve kujdestare në Shtëpinë e Fëmijëve IP,11 tetor, në Shkup.

Më shumë

21.03.2023

Propozim-ligji për barazinë gjinore avancon barazinë gjinore në shoqëri, synojmë një shoqëri pa stereotipe, kthimi prapa është regres i shoqërisë

Krijimi i zgjidhjeve ligjore që synojnë avancimin e të drejtave të të gjithë qytetarëve, në përputhje me nevojat e një shoqërie moderne, është prioritet dhe obligim serioz në punën e Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale. Në atë drejtim, në mënyrë transparente, me përfshirjen e të gjitha palëve të interesuara relevante në shoqëri, krijohen të gjitha zgjidhjet ligjore që janë nën autoritetin e tij.

Më shumë

21.03.2023

Trençevska: Nuk ka asnjë ligj apo dokument strategjik që të mos e punojmë në mënyrë transparente

“Kam njëzet vjet që jam e punësuar në Ministrinë e Punës dhe Politikës Sociale, nëntë vjet në sektorin privat dhe tre vjet në sektorin civil. Me gjithë atë përvojë besoj se mund t'u përgjigjem sfidave me të cilat ballafaqohet Ministria e Punës dhe Politikës Sociale”, tha Trençevska në fillim të intervistës së mëngjesit për Sloboden Peçat.

Më shumë

20.03.2023

Trençevska: Miratimi i marrëveshjes së re të përgjithshme kolektive është i domosdoshëm, do të japë zgjidhje për situatën e të punësuarve në sektorin publik

Këshilli Ekonomiko-Social sot ka mbajtur seancën e shtatë, në të cilën është hapur diskutimi për domosdoshmërinë e lidhjes së Kontratës së re të Përgjithshme Kolektive edhe për Projektligjin për sistemin e pagave në sektorin publik, si pika të kësaj seance.

Më shumë

20.03.2023

Trençevska: E ardhmja e çdo shoqërie varet nga aftësia e saj për të ushqyer shëndetin dhe mirëqenien e brezit të ardhshëm, fëmijëve

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, sot së bashku me ministrin e Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski, ambasadorin e Norvegjisë në Serbi, Maqedoninë e Veriut dhe Malin e Zi, Jorn Jelstad dhe përfaqësuesin e përhershëm të UNDP-së, Armen Grigorian,morën pjesë në promovimi i Protokollit për bashkëpunim ndërsektorial për trajtimin e fëmijëve të rrugës.

Më shumë

20.03.2023

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale i demanton gënjeshtrat e VMRO-DPMNE-së për drejtoreshën e IPKKF-së “Estreja Ovadia Mara”

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale i demanton të pavërtetat e paraqitura në pres-konferencë për media nga anëtarët e VMRO DPMNE-së, në lidhje me drejtoreshën e IPKKF-së “Estreja Ovadia Mara”, Manastir.

Cilësia e kompetencave profesionale, etika e punës dhe respektimi i ligjeve janë kushtet që duhet t'i plotësojnë drejtuesit e caktuar nga Ministria e Punës dhe Politikës Sociale, të udhëhequr nga ministrja Jovanka Trençevska.

Më shumë

17.03.2023

MPPS: Punëdhënësit janë të detyruar të llogarisin dhe paguajnë shumën bruto të përcaktuar për vitin 2023 me pagën e muajit mars

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale njofton se në lidhje me Shpalljen për lartësinë e pagës minimale për vitin 2023 (“Gazeta zyrtare e Republikës së Maqedonisë së Veriut” nr.58/23), e cila është publikuar më 16.03.2023 në përputhje me Me Ligjin për pagën minimale në Republikën e Maqedonisë së Veriut, punëdhënësit janë të obliguar të llogarisin dhe paguajnë bruto shumën e përcaktuar për vitin 2023 me pagë prej 29.739,00 denar për muajin mars. Sipas Ligjit për Marrëdhëniet e Punës, paga për muajin mars duhet të paguhet më së voni deri më 15 prill 2023.

Më shumë

17.03.2023

Trençevska për Televizionin 3: Politikat nuk krijohen në zyrë, por në komunikim me qytetarët

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, gjatë vizitës së saj në Dibër, ishte mysafire në Televizionin 3. Gjatë intervistës së saj u trajtuan temat: rritja e pagës minimale dhe rritja e pensioneve në shtet, investimet kapitale të Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale në fushën e mbrojtjes së fëmijëve, shërbimin e ndihmës dhe kujdesit në shtëpi dhe fushatën “E zëshme dhe e guximshme”, e cila u zbatua nga Ministria e Punës dhe Politikës Sociale gjatë muajit mars.

Më shumë

16.03.2023

MPPS: Trajnimi i organizuar me temë “Buxhetimi i përgjegjshëm gjinor dhe zbatimi i tij në politikat dhe programet sektoriale”

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale vazhdon me aktivitetet që synojnë përfshirjen e perspektivës gjinore në politikat buxhetore dhe në procesin e planifikimit strategjik.

Më shumë

16.03.2023

Ministrja Trençevska në vizitë në Qendrën ditore për të moshuarit në Çair në kuadër të fushatës "E zëshme dhe e guximshme"

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, së bashku me sekretaren e Kryqit të Kuq të Qytetit të Shkupit, Suzana Tuneva Paunovska, vizituan Qendrën ditore për të moshuarit në Çair. Vizita u realizua në kuadër të fushatës “E zëshme dhe e guximshme” me qëllim të promovimit të fuqizimit ekonomik dhe shëndetit mendor të grupeve të ndryshme të synuara.

Më shumë

15.03.2023

Trençevska: Rinia e fuqizuar ekonomikisht, nënkupton rini që premton një të ardhme të sigurt

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale, në kuadër të fushatës “E zëshme dhe e guximshme”, zbatoi edhe një tjetër punëtori me të rinjtë e Dibrës.

Më shumë

15.03.2023

Trençevska: Vazhdojmë të rrisim kapacitetet e kopshteve në të gjithë territorin e vendit

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, sot ka vizituar kopshtin e fëmijëve “Breshia” në Dibër, ku është mirëpritur nga drejtoresha Ajrie Daçi. Gjatë vizitës ministrja ndoqi një shfaqje të shkurtër të luajtur nga fëmijët e kopshtit. Kopshti aktualisht përfshin gjithsej 399 fëmijë në proces edukimi dhe edukimi në të gjitha ambientet e tij.

Më shumë

15.03.2023

Zëvendësministri Husein po merr pjesë në Samitin e 26-të Ekonomik Euroaziatik

Zëvendës ministri i Punës dhe Politikës Sociale Enver Husein po merr pjesë në Samitin e 26-të Ekonomik Euroaziatik, organizuar nga Fondacioni Marmara (Marmara Group Fondation), në Turqi.

Më shumë

15.03.2023

Trençevska: Zgjidhjet sistematike sjellin rezultate afatshkurtra, por edhe afatgjata

"Zgjidhjet sistemike japin rezultate! Ajo që është prioriteti im është vendosja e zgjidhjeve sistematike që do të japin rezultate si në afat të shkurtër ashtu edhe në atë afatgjatë. Ky vendim që morëm në Këshillin Ekonomik dhe Social për lartësinë e pagës minimale është vendim i një zgjidhjeje sistematike që e sollëm vitin e kaluar me ndryshimet në Ligjin për pagën minimale, ku përcaktuam një metodologji të re në bazë të së cilës pagat në vend do të rriten”, tha Trençevska, në emisionin debatues në Televizionin 24.

Më shumë

14.03.2023

Trençevska: Vazhdojmë me fushatën për fuqizimin ekonomik dhe shëndetin mendor

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale vazhdon të organizoj evente në kuadër të fushatës ‘’E zëshme dhe e guximshme ”duke pasur si qëllim fuqizimin ekonomik dhe shëndetin mendor të grupeve të ndryshme të synuara.Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska u takua me gratë pa dokumente dhe bashkë me profesoreshën Sofia Arnaudova patën një diskutim të hapur. Qëllimi i takimit ishte të dëgjohen sfidat me të cilat përballen gratë pa dokumente.

Më shumë

14.03.2023

MPPS: Harmonizimi i ri i marsit i pensioneve arrin 8.4% 

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale njofton se sipas vendimit të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut nga marsi i vitit 2022 për metodologjinë e re për harmonizimin e pensioneve me pagesën e muajit mars, pensionet do të rriten për 8,4%. 

Më shumë

13.03.2023

MPPS: Filloi pagesa e ndihmës financiare për kategoritë e rrezikuara të qytetarëve

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale njofton se pagesa e mbështetjes financiare vijon në përputhje me Ligjin për mbështetje financiare për kategoritë e rrezikuara të qytetarëve për përballjen me krizën energjetike.

Më shumë

13.03.2023

Diskutim i organizuar me temë “Gratë që shpëtojnë jetë por nuk kanë ilaç për diskriminimin – gratë me mantel të bardhë

”Ministria e Punës dhe Politikës Sociale organizoi sot një diskutim me temën “Gratë që shpëtojnë jetë, por nuk kanë shërim për diskriminimin – gratë me mantel të bardhë” në kuadër të fushatës “E zëshme dhe e guximshme” e cila u realizua në muajin mars. Diskutimi synon të rrisë ndërgjegjësimin për diskriminimin e grave me mantel të bardhë si parakusht për barazinë gjinore në shoqëri.

Më shumë

13.03.2023

Të mësuarit socio-emocional është një nga komponentët kryesorë në drejtim të edukimit për zhvillimin e drejtë të fëmijës

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska së bashku me kryetarin e Komunës  Qendër, Goran Gerasimovski, në ditën e sotme ishin të pranishëm te fëmijët që janë pjesë e kopshtit “Koço Racin” në Komunën  Qendër, ku i mirëpriti drejtoresha e kopshtit, Gabriella Allabashovska.

Më shumë

10.03.2023

Promovimi i Programit për mbështetjen e sigurimeve sociale të grave që merren me aktivitete bujqësore

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale sot organizoi një ngjarje në komunën e Krivogashtanit për promovimin e Programit për Mbështetjen e Sigurimeve Sociale për gratë që kryejnë aktivitete bujqësore përmes Programit për mbështetje financiare për Zhvillim Rural 2023. Ngjarja u organizua në kuadër të fushatës “E zëshme dhe e guximshme” të zbatuar nga Ministria e Punës dhe Politikës Sociale duke ia kushtuar muajin Mars shëndetit mendor dhe mirëqenies së grave si parakusht për barazinë gjinore.

Më shumë

08.03.2023

Trençevska: Ju i keni hedhur themelet, dhe ne nuk po ndalemi, po vazhdojmë të arrijmë barazinë e plotë gjinore në shoqëri

Në shenjë të ditës së 8 Marsit, Ministria e Punës dhe Politikës Sociale organizoi një takim me gratë pensioniste në Klubin e Deputetëve.

Me këtë rast, ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, duke ju uruar festën e gruas, falënderoi të gjitha përpjekjet që këto gra – heroina të kësaj kohe, pa u lodhur, si në vitet e kaluara, por edhe sot vazhdojnë aktivitetet e tyre, duke ndihmuar të tjerët.

Më shumë

08.03.2021

Seancë solemne në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut me rastin e ditës së 8 Marsit

Në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut është mbajtur seancë solemne me rastin e shënimit të ditës së 8 Marsit, si dhe 20 vjetorit të themelimit të klubit të deputeteve.

Manifestimin e hapi me fjalimin e tij hyrës Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Talat Xhaferi.

Më shumë

08.03.2023

Trençevska në TV 24: Le të punojmë së bashku në përmisimin e kushteve për barazi gjinore më të madhe në shoqëri

“Ministria e Punës dhe Politikës Sociale është një ministri transparente me përfshirjen e të gjitha organizatave civile. Nuk kemi një ligj ku nuk është i përfshirë sektori civil. Unë kam 30 vjet që punoj për të drejtat e grave, nga të cilat 21 vjet në ministri. Nuk mund të pajtohem me thirrjen e marshimit të sotëm nëse gratë do të mbijetojnë. Nuk duhet të përgjithësojmë. Jo të gjitha gratë përballen me një problem apo të njëjtin problem. Nuk bëhet fjalë për pakujdesi kolektive ndaj grave sot dhe kjo është një shprehje shumë e ashpër, por as që mund të kënaqemi, por mund të bëjmë më shumë”, potencoi ministrja Trençevska në paraqitjen e sotme në Studio 10, në TV 24.

Më shumë

08.03.2023

Trençevska në TV 24: Politikëbërësit të mos qëndrojnë ulur nëpër zyra, por të jenë në terren dhe të bisedojnë me qytetarët

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, në emisionin Studio 10, në Televizionin 24, foli për gjuhën e urrejtjes ndaj grave, e cila është shumë e përhapur në vend. Ajo theksoi se për këtë kontribuojnë rrjetet sociale, ku njerëzit mund t'i thonë njëri-tjetrit çfarë të duan.

Më shumë

08.03.2023

Trençevska për TV 24: Barazia gjinore është luftë për të gjithë ne, nuk njeh përkatësi politike

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, sot ishte e ftuar në emisionin Studio 10, në Televizionin 24, ku përcolli mesazhet kryesore për barazinë gjinore në shoqëri, punën e institucioneve dhe bashkëpunimin me organizatat e shoqërisë civile për këtë çështje të rëndësishme. 

Më shumë

07.03.2023

Trençevska: Përfshirja e dimensionit gjinor në aktvendimet ligjore është e një rëndësie të madhe për ndërtimin e një shoqërie bashkëkohore dhe rritjen ekonomike të vendit

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, sot mori pjesë në panelin e diskutimit me titull: “Barazia gjinore – çelësi i rritjes ekonomike të vendit” organizuar nga Asociacioni i Biznesit Evropian. Së bashku me panelistët e tjerë që morën pjesë në këtë diskutim, ajo foli për barazinë gjinore në shoqërinë tonë, në vendet e punës, institucionet dhe kompanitë tona.

Më shumë

06.03.2023

Vijojnë pagesat nga te drejtat e mbrojtjes sociale dhe të fëmijëve

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale informon se sot ka filluar pagesa e të drejtave sociale, të fëmijëve dhe mbrojtjes civile për muajin shkurt 2023.

Më shumë

06.03.2023

Konferenca "Uniforma, mburojë që nënkupton cenueshmëri - lufta jonë e përditshme në dy fronte": Politikat gjinore sjellin ndryshime në shoqëri

Në panelin e tretë të konferencës me temë: "Uniforma, mburojë që nënkupton cenueshmëri - lufta jonë e përditshme në dy fronte"folën, Tome Peev, nënkolonel në Ushtrinë e Republikës së Maqedonisë së Veriut, Aleksandra Donevska nënkolonel nga Zyra e Shefit të Shtabit të Përgjithshëm të Armatës, Irena Spirova, inspektore e pavarur nga Njësia e Veprimit të Shpejtë dhe Marjan Kicev, kryetar i Sindikatës së Policisë së Maqedonisë.

Më shumë

06.03.2023

Në konferencën "Uniforma, mburojë që nënkupton cenueshmëri - lufta jonë e përditshme në dy fronte" me mesazhe për perspektivën gjinore, ekuilibrin dhe barazinë gjinore

Në panelin e dytë të konferencës me temë: "Uniforma, mburojë që nënkupton cenueshmëri - lufta jonë e përditshme në dy fronte", foli Magdalena Nestorovska, sekretare shtetërore në Ministrinë e Punëve të Brendshme, agjutante e parë femër e Presidentit të RMV, Pendarovski, Biljana Blazevska dhe profesoresha e Fakultetit të Sigurisë Stojanka Mirçeva.

Më shumë

06.03.2023

U mbajt konferenca me temë: "Uniforma, mburojë që nënkupton  cenueshmëri - lufta jonë e përditshme në dy fronte" në kuadër të fushatës "E zëshme dhe guximshme" të MPPS

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale, në kuadër të fushatës “E zëshme dhe e guximshme” për barazi gjinore, duke ia kushtuar muajin mars shëndetit mendor dhe mirëqenies së grave si parakusht për barazinë gjinore, sot organizoi një konferencë me temë : “Uniforma, mburojë që nënkupton cenueshmëri – lufta jonë e përditshme në dy fronte” në Fakultetin e sigurisë – Shkup.

Më shumë

06.03.2023

Listat e shfrytëzuesve të mbështetjes financiare të publikuara në ueb-faqen e Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale njofton qytetarët se sipas Ligjit për mbështetje financiare të kategorive të cenueshme të qytetarëve për përballjen me krizën energjetike, listat e shfrytëzuesve të mbështetjes financiare sipas këtij ligji janë publikuar në ueb-faqen e Ministrisë.

Mjetet për përfituesit e mbështetjes financiare për përballimin e krizës energjetike do të paguhen më 13 mars 2023.

Më shumë

03.03.2023

Në Manastir u realizua punëtori si pjesë e fushatës së Ministirisë së Punës dhe Politikës Sociale"E zëshme dhe e guximshme"

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, sot në Manastir realizoi punëtorinë me mbështetjen e profesoreshës Sofia Arnaudova me qëllim të fuqizimit mendor dhe ekonomik të grave. Në punëtori u përfshinë rreth 40 gra nga kategoritë e cenuara të qytetarëve.

Më shumë

03.01.2023

Trençevska: Rritja e pensioneve, por edhe plakja aktive si një paketë kujdesi që nis tani dhe këtu

Në kuadër të fushatës "Të fortë dhe të guximshëm" të Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale, e cila ka në fokus mirëqenien, shëndetin mendor dhe fuqizimin dhe mirëqenien ekonomike të grave, u zhvillua një seminar me titull "Plakja aktive - fjalëkalimi për përballjen e shëndetit mendor dhe shëndetit fizik”, me qytetarët tanë më të vjetër – pensionisteve në Manastir.

Më shumë

03.03.2023

Husein: Siguria dhe shëndeti në punë është një nga elementët thelbësorë për krijimin e asaj që ne e quajmë "punë e denjë" dhe "kushte të mira pune"

Zëvendësministri i Punës dhe Politikës Sociale, Enver Husein mori pjesë në një ngjarje e cila në mënyrë solemne shënoi fillimin e punës së kompanisë “Premium Sejfti Solushën” nga Shkupi, e cila do të ofrojë shërbime në fushën e sigurisë dhe shëndetit në punë.

Më shumë

02.03.2023

Trençevska: “Në botën time” më befason gjithmonë me pajisje bashkëkohore dhe histori për ndryshimin e suksesshëm të gjendjes së fëmijëve me aftësi të kufizuara

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, sot në Ohër vizitoi Qendrën për intervenim të hershëm dhe trajtim të fëmijëve me spektër autik dhe zhvillim atipik “Në botën time” në kuadër të Spitalit të Përgjithshëm në Ohër. Kjo qendër zbaton terapi multisensore dhe është e para e këtij lloji në rajon. Qendra punëson një ekip profesional: llogoped dhe mësues të edukimit special të cilët ofrojnë trajtime të edukimit special dhe logopedi për fëmijët si dhe terapi sensorike.

Më shumë

02.03.2023

Është mbajtur seanca e dhjetë publike për Propozim-ligjin për marrëdhëniet e punës në qytetin e Ohrit

Sot në Ohër u mbajt debati i dhjetë publik për Projekt-ligjin e ri për marrëdhëniet e punës, ku përfaqësuesit e Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale i prezantuan risitë e aktvendimit të ri të Propozim-ligjit për marrëdhëniet e punës. Në debatin publik ishin të ftuar dhe morën pjesë përfaqësues nga sektori i biznesit dhe përfaqësues nga komuna.

Më shumë

01.03.2023

Gratë në politikë porositën: Të folurit publik, dënimi dhe raportimi i dhunës verbale është çelësi për të filluar zgjidhjen e problemeve

Në konferencën "Gratë në politikë - Gjuha e urrejtjes, hije dekurajuese", organizuar nga Ministria e Punës dhe Politikës Sociale, dhe me mbështetjen e UN Vomen, në panelin e tretë, folën deputetet femra në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut, për përvojat e tyre me gjuhën e urrejtjes, Sanella Shkrieli, Monika Zajkova, Arbana Pasholli dhe koordinatorja e grupit këshillues në Këshillin e Qytetit të Shkupit, Lubica Jançeva.

Më shumë

01.03.2023

Përvoja personale dhe mesazhe të fuqishme nga Konferenca "Gratë në politikë - Gjuha e urrejtjes,  hije  dekurajuese"

Në konferencën "Gratë në politikë - Gjuha e urrejtjes, hije dekurajuese", organizuar nga Ministria e Punës dhe Politikës Sociale, dhe me mbështetjen e UN Women, në panelin e dytë, folën për përvojat me gjuhën e urrejtejes ministrja e Mbrojtjes, Slavjanka Petrovska dhe minstrja e Kulturës, Bisera Kostadinovska Stojçevska, sekretarja Gjenerale e Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Cvetanka Ivanova dhe Urania Pirovska, drejtoreshë ekzekutive e Komitetit të Helsinkit për të Drejtat e Njeriut.

Më shumë

01.03.2023

Në konferencën "Gratë në politikë - Gjuha e urrejtjes, hije dekurajuese", me mesazhe dhe apel kundër gjuhës së urrejtjes

Në organizim të Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale, dhe me mbështetjen e UN Vomen, sot u mbajt konferenca “Gratë në politikë – Gjuha e urrejtjes, një hije dekurajuese”, që njëkohësisht  është edhe shpallje për karvanin “Zëshëm dhe Guxishëm”,i cili fillon që sot dhe synon fuqizimin e grave.

Më shumë
Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Kjo ueb faqe përmban "cookies" për të përmirësuar përvojën e shfrytëzuesve.

Nëse i pranoni kushtet, shtypni "Pajtohem". Më shumë Info.