27.11.2023

MPPS: Investimet në mbrojtjen e fëmijëve janë dëshmi se Qeveria ka prioritet investimin në të ardhmen e vendit

Kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Dimitar Kovaçevski dhe ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska dhe zëvendësministrja e Drejtësisë, Viktorija Avramovska Madiq, sot kanë vizituar investimet më të mëdha të Qeverisë së RMV-së në Strumicë. Kovaçevski, Trençevska dhe Madiq vizituan kopshtin e fëmijëve “Ylberi”.

Më shumë

27.11.2023

MPPS: Njoftim për ditët jopune

Në bazë të konkluzioneve të miratuara në seancën e 199-të të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, të mbajtur më 14.11.2023, Ministria e Punës dhe Politikës Sociale njofton se:

të gjithë të punësuarit në administratën shtetërore dhe publike në territorin e qytetit të Shkupit më 29 nëntor 2023 (e mërkurë) do të punojnë me orar të shkurtuar deri në ora 12:00, ndërsa 30 nëntor 2023 (e enjte) është caktuar si ditë jo pune për të gjithë të punësuarit në administratën shtetërore dhe publike, në rajonin e qytetit të Shkupit. E njëjta nuk do të punohet.

Më shumë

23.11.2023

"Ekziston ndihma për një jetë pa dhunë"

Në prag të 16 ditëve të aktivizmit kundër dhunës ndaj grave dhe vajzave, më 23.11.2023 u mbajt manifestimi ceremonial "Ekziston ndihma për një jetë pa dhunë" për ndarjen e certifikatave të trajnerëve për parandalimin dhe mbrojtjen nga dhuna ndaj grave dhe dhunës në familje, organizuar nga Ministria e Punës dhe Politikës Sociale dhe UNFPA me mbështetjen e Ambasadës Britanike në Shkup.

Më shumë

23.11.2023

Trençevska: Kategoria më e cenueshme e pensionistëve mbeten fokusi ynë i punës

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, në programin e mëngjesit në Sloboden Peçat foli për kapacitetet e shtëpive të të moshuarve në vend dhe shërbimet e ofruara nga Ministria e Punës dhe Politikës Sociale për lehtësimin e jetës së të moshuarve, kategorinë më të vjetër të qytetarëve. 

Më shumë

20.11.2023

Dita Botërore e Fëmijëve shënohet me rritjen e kapaciteteve në kopshteve

Me rastin e Ditës Botërore të Fëmijëve, e cila çdo vit mbahet më 20 nëntor, në përvjetorin e miratimit të Konventës për të Drejtat e Fëmijës, Ministria e Punës dhe Politikës Sociale së bashku me Komunën e Kisella Vodës shënuan nisjen e punës për zgjerimin e objektit “Lulebora” në kuadër të IPKKF “Lule të lumtura”. 

Më shumë

17.11.2023

Trençevska: Besoj në aftësitë e të rinjve, arkitektëve të së ardhmes sonë

“Fuqizimi, në kuptimin e tij më të vërtetë, është njohja e aftësive tuaja dhe përdorimi i tyre për të bërë një ndikim pozitiv, jo vetëm në jetën tuaj, por në botën përreth jush. Bëhet fjalë për të kuptuar se zëri juaj është i rëndësishëm, idetë tuaja janë të vlefshme dhe veprimet tuaja kanë potencial për të formësuar rrjedhën e historisë”, tha Trençevska në forumin “Studentët dhe standardi studentor” me rastin e 17 Nëntorit – Ditës Ndërkombëtare të studentëve.

Më shumë

17.11.2023

Trençevska: Fuqizimi ekonomik është një aspekt kyç për trajtimin e rrezikut social

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, së bashku me Juliana Nakova Gapo, drejtoresha kombëtare e SOS Fshati i Fëmijëve, Florian Trager Staintjes, sekretar i parë politik dhe zyrtar për shtyp i Ambasadës së Republikës Federale të Gjermanisë, hapën konferencën në kuadër të projektit “Përforcimi i të rinjve përmes mundësive të reja 2”. Konferenca organizohet nga SOS Fshati i Fëmijëve dhe financohet nga Ministria Gjermane për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik.

Më shumë

16.11.2023

Trençevska: Përmes artit të ndajmë mesazhe të fuqishme, nga të rinjtë për të rinjtë

Të rinjtë nga studioja dramatike e fëmijëve për fëmijë në rrezik social “Neverlend” nga Shoqata “Proekt Sreqa” u takuan me Ministren e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska në hapësirat e Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale.

Më shumë

16.11.2023

MPPS: Njoftim për ditë jopune

Në bazë të konkluzioneve të arritura në seancën e 199-të të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, të mbajtur më 14.11.2023, Ministria e Punës dhe Politikës Sociale njofton se:

Të gjithë të punësuarit në administratën shtetërore dhe publike në territorin e qytetit të Shkupit me datën 29.11.2023 (e mërkurë) do të punojnë me kohë të pjesshme deri në ora 12:00, ndërsa 30.11.2023 (e enjte) është caktuar si ditë jopune, për të gjithë të punësuarit në administratën shtetërore dhe publike, në zonën e qytetit të Shkupit. Nuk do të përpunohet.

Më shumë

14.11.2023

Trençevska: Të ndërtojmë të ardhmen nga të rinjtë, për të rinjtë

Në shënimin e fillimit të aktivitetit të USAID-it për të rinjtë që në mënyrë aktive krijojnë mundësi, ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, mbajti fjalim hyrës dhe më pas u angazhua në mënyrë aktive në një diskutim me të rinjtë.

Më shumë

14.11.2023

Trençevska: Zhvillimi i kapitalit njerëzor mund të arrihet përmes politikave të besueshme sektoriale

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, me fjalën e saj hyrëse hapi takimin e trembëdhjetë plenar të Grupit Punues Sektorial në fushat e arsimit, punësimit dhe politikës sociale.

Më shumë

13.11.2023

Trençevska: Vazhdojmë me përvoja pozitive me UNHCR-në si më parë

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, ka takuar sot përfaqësuesen e UNHCR-së, Monika Sandri, së cilës i përfundon mandati pesëvjeçar në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Më shumë

10.11.2023

MPPS: Të rinjtë nën drejtimin e skautëve dhe shoqërinë e Trençevskës vazhdojnë në rrugët drejt shëndetit më të mirë mendor

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska vazhdon të zbatojë iniciativën Walk and Talk dhe sot ishte e pranishme në Tetovë në shtegun e këmbësorëve së bashku me të rinjtë nën drejtimin e skautëve.

Më shumë

10.11.2023

Husein: Realizimi i suksesshëm i "Garancia për të rinjtë"

“Ne jemi veçanërisht krenarë që Republika e Maqedonisë së Veriut është vendi i parë që nuk është anëtar i Bashkimit Evropian dhe që nga viti 2018 dhe në vazhdimësi me sukses e zbaton projektin Garancia për të rinjtë. Garancia për të rinjtë synon t'u ofrojë të rinjve (15-29 vjeç) ofertë cilësore për punësim, arsimim të vazhdueshëm dhe aftësim ose praktikë në afat prej katër muajsh nga dita e regjistrimit në Agjencinë për Punësim të Republikës së Maqedonisë", theksoi zëvendësministri i Punës dhe Politikës Sociale Enver Husein në fjalimin e tij në Forumin Rinor kushtuar përforcimit të potencialit rinor në tregun e punës.

Më shumë

08.11.2023

Trençevska: Me asistencën e të rinjëve inkurajojmë rininë që të përfshihen në veprimtari produktive

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, sot vizitoi kompaninë “Rade Konçar - TEP”, e cila fitoi Çmimin Kombëtar për kompaninë me sistemin më të mirë të implementuar për Sigurinë dhe Shëndetin në Punë për vitin 2023.

Më shumë

06.11.2023

MPPS: Vallandova po merr kopsht të ri, në Piravë po zgjidhim një problem të kahershëm

Në ditën e çlirimit të Valandovës, ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska dhe kryetari i Komunës së Vallandovës, Pero Kostadinov, paralajmëruan një kopsht të ri në Piravë të Valandovës, që do të zgjidhë sfidën e kahmotshme të Piravës për vendosjen e fëmijëve në institucionet parashkollore. 

Më shumë

03.11.2023

MPPS: Vijojnë pagesat nga te drejtat e mbrojtjes sociale dhe të fëmijëve, për muajin tetor

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale informon se sot ka filluar pagesa e të drejtave sociale, të fëmijëve dhe mbrojtjes civile për muajin tetor 2023.

Më shumë

02.11.2023

Trençevska: Mbrojtja e fëmijëve mbetet prioritet në punën tonë, çdo fëmijë meriton të jetë pjesë e procesit edukativo-arsimor

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska ka takuar kryetarin e Komunës së Tetovës, Bilal Kasamin.

Më shumë
Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Kjo ueb faqe përmban "cookies" për të përmirësuar përvojën e shfrytëzuesve.

Nëse i pranoni kushtet, shtypni "Pajtohem". Më shumë Info.