Filloi me punë Grupi konsultativ për reforma në sistemin e përkujdesjes dhe edukimit parashkollor të fëmijëve

“Përveç faktit që jemi duke punuar në rritjen e kapaciteteve për vendosjen e fëmijëve në institucionet parashkollore, punojmë intensivisht edhe në rritjen e cilësisë së kuadrit të ngarkuar me kujdesin ndaj fëmijëve.

Shahpaska: Komuna e Bogovinës e hapi kopshtin e saj të parë me kapacitet për 87 fëmijë, kujdesi për fëmijët është prioritet i ynë

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot mori pjesë në hapjen e kopshtit të ri të fëmijëve “Jeta” në vendbanimin Kamjan, Komuna e Bogovinës.

Shahpaska në “Brifingun e mëngjesit”: Vazhdojmë të luftojmë fuqishëm kundër dhunës dhe t’i inkurajojmë viktimat të flasin qartë dhe zëshëm

“Situata në vendin tonë po ndryshon në drejtim pozitiv, veçanërisht në vitet e fundit, sepse ne flasim shumë me zë të lartë për këto çështje, sepse të organizuar si institucione, si pushtet, si parlamentarë ne bëjmë gjithçka që kontribuon në gjendjen e dhunës, dhunës në familje, ngacmimit seksual, dhe që flasim publikisht, në mënyrë që të rritet ndërgjegjja publike, duke emëruar publikisht autorët e dhunës dhe duke e shënuar dhunën si një fenomen negativ në shoqëri”, potencoi ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska

Ministrja Shahpaska mori pjesë në panel diskutimin: “Drejtë(si) për fëmijët - BE për drejtësi për të miturit dhe drejtësi sipas masës së fëmijëve”

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska sot mori pjesë në panel diskutimin e titulluar “Drejtë(si) për fëmijët - BE për drejtësi për minorenët dhe drejtësi sipas masës së fëmijëve”, projekt i financuar nga BE-ja dhe i bashkë-financuar nga UNICEF-i....

MPPS: Pensionistët me pensionin e janarit marrin pensione të rritura për 1.2%, në bazë të harmonizimit me rritjen e shpenzimeve së jetesës

Pensionistët me pensionin e janarit do të marrin pension më të madh, në bazë të harmonizimit të pensionit me rritjen e shpenzimeve të jetesës, që në gjysmën e dytë të vitit 2020, krahasuar me gjysmën e parë të të njëjtit vit, arrijnë 1.2%.

Shahpaska: Me harmonizimin ligjor, pensionistët marrin plus 185 denarë në muaj, në nivel vjetor është rreth 2200 denarë, që është shumë më tepër se harmonizimi linear më parë

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, në emisionin “24 Analiza” të TV 24 ka folur për sistemin pensional, zgjidhjen ligjore që e diela të jetë ditë jo pune, papunësinë në kushtet e pandemisë dhe politikat dhe masat për të tejkaluar më lehtë periudhën e krizës.

Këshilli Ekonomik-Social në seancën e sotme e miratoi Planin Operativ për Punësim për vitin 2021

Këshilli Ekonomik-Social në seancën e sotme, të kryesuar nga ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, diskutoi disa pika, ku u veçua Plani i ri Operativ për masat aktive dhe programet për punësim për vitin 2021.

Shahpaska: Komuna e Novacit e hapi kopshtin e saj të parë me kapacitet për 50 fëmijë, kujdesi për më të vegjlit është prioritet i ynë

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot mori pjesë në hapjen e kopshtit të ri të fëmijëve “Bambi” në Komunën e Novacit

Takim i ministres Shahpaska me përfaqësuesit e Qendrës për Menaxhim me Ndryshime (QMN)

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot zhvilloi takim pune me përfaqësuesit e Qendrës për Menaxhim me Ndryshime (QMN)

Takim i ministres Shahpaska me Asociacionin Maqedonas të Udhërrëfyesve dhe Shoqëruesve Turistikë

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot u takua me përfaqësuesit e Asociacionit Maqedonas të Udhërrëfyesve dhe Shoqëruesve Turistikë për të diskutuar mundësinë e rregullimit ligjor të statusit të tyre

Takim pune ndërmjet përfaqësuesve të Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale dhe Agjencisë së Punësimit të RMV

Sot në Ministrinë e Punës dhe Politikës Sociale u zhvillua takim pune midis përfaqësuesve të Ministrisë dhe Agjencisë së Punësimit të RMV, të kryesuar nga ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Jagoda Shahpaska dhe drejtori i APRMV, Abdush Demiri

MPPS: Fillon pagesa e të drejtave nga mbrojtja sociale, e fëmijëve dhe civile

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale informon se nga nesër, 5 janar 2021 (e martë) fillon pagesa e të drejtave në të holla nga mbrojtja sociale, e fëmijëve dhe mbrojtja civile (të gjitha të drejtat në të holla) për muajin dhjetor 2020

Ngjarje/paralajmërime/kumtesa

22.01.2021

Filloi me punë Grupi konsultativ për reforma në sistemin e përkujdesjes dhe edukimit parashkollor të fëmijëve

 Grupi Punues Konsultativ, i formuar për të monitoruar procesin dhe për të bërë propozime për përmirësimin e aksesit në shërbime cilësore për zhvillimin e fëmijërisë së hershme, veçanërisht për fëmijët nga mjediset e rrezikuara sociale, mbajti takimin e tij të parë, që u zhvillua online për shkak të parandalimit dhe mbrojtjes nga Covid-19.

Ky grup konsultativ përbëhet nga përfaqësues të Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale, ministrive të tjera përkatëse, institucioneve shtetërore dhe ndërkombëtare, komunitetit akademik, punonjësve të institucioneve parashkollore në vend, si dhe nga përfaqësues të sektorit joqeveritar.

“Përveç faktit që jemi duke punuar në rritjen e kapaciteteve për vendosjen e fëmijëve në institucionet parashkollore, punojmë intensivisht edhe në rritjen e cilësisë së kuadrit të ngarkuar me kujdesin ndaj fëmijëve. Filluam aktivitete për krijimin e një sistemi për zhvillim profesional dhe avancim në karrierë të praktikantëve të përkujdesjes dhe edukimit parashkollor” tha ministrja Shahpaska.

Më shumë

21.01.2021

Ministrja Shahpaska mori pjesë në Takimin Përgatitor mbi Draft-Programin e Reformave Ekonomike 2021-2023

 “Ministria e Punës dhe Politikës Sociale në fushën e tregut të punës vitet e fundit ka marrë pjesë aktive në pjesën e reformave strukturore, që ishin pjesë e programeve të reformës ekonomike, si: Zhvillimi dhe zbatimi i planeve individuale të punësimit që i zbaton Agjencia e Punësimit, Garancia për të rinjtë dhe Strategjia për formalizimin e ekonomisë informale 2018-2022”, theksoi ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, në Takimin Përgatitor për Draft-Programin e Reformave Ekonomike 2021 - 2023.

Më shumë

21.1.2021

Shahpaska: Komuna e Bogovinës e hapi kopshtin e saj të parë me kapacitet për 87 fëmijë, kujdesi për fëmijët është prioritet i ynë

 Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot mori pjesë në hapjen e kopshtit të ri të fëmijëve “Jeta” në vendbanimin Kamjan, Komuna e Bogovinës.

Më shumë
21.1.2021

Shahpaska në “Brifingun e mëngjesit”: Vazhdojmë të luftojmë fuqishëm kundër dhunës dhe t’i inkurajojmë viktimat të flasin qartë dhe zëshëm

“Situata në vendin tonë po ndryshon në drejtim pozitiv, veçanërisht në vitet e fundit, sepse ne flasim shumë me zë të lartë për këto çështje, sepse të organizuar si institucione, si pushtet, si parlamentarë ne bëjmë gjithçka që kontribuon në gjendjen e dhunës, dhunës në familje, ngacmimit seksual, dhe që flasim publikisht, në mënyrë që të rritet ndërgjegjja publike, duke emëruar publikisht autorët e dhunës dhe duke e shënuar dhunën si një fenomen negativ në shoqëri”, potencoi ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska në emisionin “Brifingu i mëngjesit”, ku ka folur mbi temën e dhunës, parandalimin e saj, inkurajimin e viktimave për ta raportuar të njëjtën dhe çfarë mekanizma ka vendi ynë në luftën kundër të gjitha formave të dhunës.

Më shumë
20.1.2021

Ministrja Shahpaska mori pjesë në panel diskutimin: “Drejtë(si) për fëmijët - BE për drejtësi për të miturit dhe drejtësi sipas masës së fëmijëve”

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska sot mori pjesë në panel diskutimin e titulluar “Drejtë(si) për fëmijët - BE për drejtësi për minorenët dhe drejtësi sipas masës së fëmijëve”, projekt i financuar nga BE-ja dhe i bashkë-financuar nga UNICEF-i, ku morën pjesë edhe ministri i Punëve të Brendshme dhe 

Më shumë

20.01.2021

MPPS: Pensionistët me pensionin e janarit marrin pensione të rritura për 1.2%, në bazë të harmonizimit me rritjen e shpenzimeve së jetesës

 Pensionistët me pensionin e janarit do të marrin pension më të madh, në bazë të harmonizimit të pensionit me rritjen e shpenzimeve të jetesës, që në gjysmën e dytë të vitit 2020, krahasuar me gjysmën e parë të të njëjtit vit, arrijnë 1.2%.

Më shumë
18.01.2021

Shahpaska: Me harmonizimin ligjor, pensionistët marrin plus 185 denarë në muaj, në nivel vjetor është rreth 2200 denarë, që është shumë më tepër se harmonizimi linear më parë

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, në emisionin “24 Analiza” të TV 24 ka folur për sistemin pensional, zgjidhjen ligjore që e diela të jetë ditë jo pune, papunësinë në kushtet e pandemisë dhe politikat dhe masat për të tejkaluar më lehtë  periudhën e krizës.

Më shumë
15.01.2021

Këshilli Ekonomik-Social në seancën e sotme e miratoi Planin Operativ për Punësim për vitin 2021

Këshilli Ekonomik-Social në seancën e sotme, të kryesuar nga ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, diskutoi disa pika, ku u veçua Plani i ri Operativ për masat aktive dhe programet për punësim për vitin 2021.

Më shumë

13.01.2021

Shahpaska: Komuna e Novacit e hapi kopshtin e saj të parë me kapacitet për 50 fëmijë, kujdesi për më të vegjlit është prioritet i ynë

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot mori pjesë në hapjen e kopshtit të ri të fëmijëve “Bambi” në Komunën e Novacit.

Më shumë

12.01.2021

Takim i ministres Shahpaska me përfaqësuesit e Qendrës për Menaxhim me Ndryshime (QMN)

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot zhvilloi takim pune me përfaqësuesit e Qendrës për Menaxhim me Ndryshime (QMN), të cilët punojnë në mënyrë aktive në forcimin e kapaciteteve të administratës publike, shoqërisë civile, komunitetit të biznesit, euro-integrimit, që ka për qëllim ndryshime pozitive në shoqëri

Më shumë

04.01.2021

Takim i ministres Shahpaska me Asociacionin Maqedonas të Udhërrëfyesve dhe Shoqëruesve Turistikë

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot u takua me përfaqësuesit e Asociacionit Maqedonas të Udhërrëfyesve dhe Shoqëruesve Turistikë për të diskutuar mundësinë e rregullimit ligjor të statusit të tyre.

Më shumë

04.01.2021

Takim pune ndërmjet përfaqësuesve të Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale dhe Agjencisë së Punësimit të RMV

Sot në Ministrinë e Punës dhe Politikës Sociale u zhvillua takim pune midis përfaqësuesve të Ministrisë dhe Agjencisë së Punësimit të RMV, të kryesuar nga ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Jagoda Shahpaska dhe drejtori i APRMV, Abdush Demiri.

Më shumë

04.01.2021

MPPS: Fillon pagesa e të drejtave nga mbrojtja sociale, e fëmijëve dhe civile

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale informon se nga nesër, 5 janar 2021 (e martë) fillon pagesa e të drejtave në të holla nga mbrojtja sociale, e fëmijëve dhe mbrojtja civile (të gjitha të drejtat në të holla) për muajin dhjetor 2020. 

Më shumë

28.12.2020

Shahpaska: Me Marrëveshjen për Grant për ndërtimin e kopshtit, Komuna e Manastirit e zgjeron kapacitetin për 152 fëmijë, kurse vijon ndërtimi i 15 kopshteve të reja për 1900 fëmijë

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot nënshkroi Marrëveshjen e Grantit me kryetaren e Komunës së Manastirit, Natasha Petrovska, në përputhje me projektin për ndërtimin e objekteve të reja, ndërtimin shtesës ose adaptimin e objekteve ekzistuese për kujdesin dhe edukimin e fëmijëve të moshës parashkollore në komuna.

Më shumë

28.12.2020

MPPS: Prej sot fillon pagesa në etapa e pensioneve të dhjetorit

Prej sot, 28 dhjetor 2020 (e hënë), fillon pagesa e pensioneve të nëntorit. Ministria e Punës dhe Politikës Sociale informon se pensionet do të paguhen para kohe dhe në etapa, që mundësojmë mbrojtje më të madhe të pensionistëve në kushte të rrezikut nga koronavirusi COVID-19.

Më shumë

25.12.2020

Shahpaska: Kopshti i ri në Komunën e Çairit do të ketë kapacitet për 350 fëmijë dhe është më i madhi në vend

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot mori pjesë në fillimin e ndërtimit të objektit të ri “Bambi” pranë kopshtit “Fidani” në Komunën e Çairit.

Më shumë
24.12.2020

Ministrja Shahpaska e vizitoi SOS Fshatin e Fëmijëve: Kujdesi për më të vegjlit, veçanërisht për fëmijët pa prindër dhe kujdes prindëror është një nga prioritetet tona

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot e vizitoi SOS Fshatin e Fëmijëve në Shkup, ku u takua dhe bisedoi me personat që e menaxhojnë punën në Fshatin e Fëmijëve, kujdestarët që në rolin e prindërve ofrojnë kujdes 24 orë dhe me një grup të fëmijëve që jetojnë në të.

Më shumë

23.12.2020

Ministrat Spasovski dhe Shahpaska u shoqëruan me fëmijët nga Institucioni Publik për Kujdesin e Fëmijëve në Rrezik Social në prag të festave të fundivitit

Përfaqësuesit e fëmijëve nga Institucioni Publik për Kujdesin ndaj Fëmijëve në Rrezik Social sot, para festave të Vitit të Ri, u shoqëruan me ministrin e Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski dhe ministren e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, si dhe me përfaqësuesit e Departamentit të Operacioneve Speciale Policore (DOSP).

Më shumë

21.12.2020

MPPS: Aplikacioni i parë mobil për ndihmë dhe mbështetje për viktimat e dhunës “Bëhu e sigurt” në dispozicion për të gjithë

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale së bashku me UNDP-në krijuan aplikacionin e parë mobil për ndihmë dhe mbështetje të viktimave të dhunës “Bëhu e sigurt”, i disponueshëm në gjuhën maqedonase, shqipe dhe rome.​

Më shumë
18.12.2020

Kryeministri Zaev dhe ministrja Shahpaska hapën kopsht të ri në Resnjë: Kopshti “Jabollçe” është shembull për konceptin “Një shoqëri për të gjithë”

Kryeministri Zoran Zaev dhe Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, së bashku me Kryetarin e Komunës së Resnjës, Zhivko Gosharevski, hapën sot kopshtin e ri “Jabollçe”.

Më shumë

17.12.2020

Shahpaska: Ligji për parandalimin dhe mbrojtjen nga diskriminimi në baza diskriminuese përfshin edhe orientimin seksual dhe identitetin gjinor, për ne të gjithë qytetarët janë të barabartë

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot mori pjesë në një ngjarje online si pjesë e konferencës përfundimtare në kuadër të projektit “Orientimi seksual dhe identiteti gjinor (OSIGj) - Mbrojtja nga diskriminimi", organizuar nga Instituti për të Drejtat e Njeriut.

Më shumë

15.12.2020

Ministrja Shahpaska në mbledhjen e KES: E diela duhet të jetë ditë jo-pune për numrin mbizotërues të punëtorëve, por funksionet vitale të shtetit nuk duhet të kufizohen

Këshilli Ekonomik-Social në mbledhjen e sotme, të kryesuar nga ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, diskutoi për draft versionin e ndryshimeve në Ligjin për marrëdhënie pune, që parashikon dita e diel do të jetë ditë jo-pune.

Më shumë
15.12.2020

Ministrja Shahpaska në panel diskutim online në “Samitin REDI” mbi efektet ekonomike të COVID-19 në komunitetin rom në Maqedoninë e Veriut

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot mori pjesë në një panel diskutim online me temë “Perspektivat dhe sfidat për përfshirjen ekonomike të romëve në Maqedoninë e Veriut”, si pjesë e edicionit të parë të samitit REDI të organizuar nga Iniciativa për Zhvillimin Ekonomik të Romëve - REDI .

Më shumë
10.12.2020

Ministrja Shahpaska: Jemi duke zhvilluar ekonominë sociale sepse e inkurajon jo vetëm aktivitetin ekonomik, por edhe solidaritetin dhe përfshirjen

“Jetesa moderne dhe globalizimi sjellin sfida shumë serioze dhe kjo është arsyeja pse ekonomia sociale dhe potenciali i saj në tejkalimin e problemeve të varfërisë, pabarazisë, papunësisë dhe përfshirjes po bëhen gjithnjë e më të rëndësishme. Si Qeveri dhe Ministri e Punës dhe Politikës Sociale i njohim kapacitetet e ekonomisë sociale si shtytës jo vetëm të aktivitetit ekonomik, por edhe të solidaritetit dhe përfshirjes”, porositi ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, në konferencën online me rastin e 70-vjetorit të themelimit të Fakultetit Ekonomik – Shkup pranë Universitetit “Shën Kirili dhe Metodi”.

Më shumë
10.12.2020

Shahpaska: Fëmijët në Llozovë do të kenë të njëjtat kushte si fëmijët në qytetet e mëdha, kopshti i ri do të kujdeset për 32 fëmijë, për të gjithë ne jemi të barabartë

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot mori pjesë në hapjen e kopshtit të ri “Sërcko” në Komunën e Llozovës. Ajo shprehu kënaqësi të madhe që pikërisht në Ditën Botërore të të Drejtave të Njeriut, 10 Dhjetor, hapja e kopshtit të ri është në shenjë respekti dhe vlerësimi për barazinë e të gjithë qytetarëve në vendin tonë, përfshirë fëmijët.

Më shumë

09.12.2020

Ministrja Shahpaska u takua me drejtoreshën e Fondit të SPIM Jovanovska: Sistemi i qëndrueshëm pensional është prioritet për Qeverinë

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Jagoda, Shahpaska, sot ka zhvilluar takim me ushtruesen e detyrës drejtoreshë e Fondit të Sigurimit Pensional dhe Invalidor të Republikës së Maqedonisë së Veriut Biljana Jovanovska, ku u bisedua mbi nevojën për bashkëpunim të vazhdueshëm midis dy institucioneve si parakusht për një sistem funksional dhe të qëndrueshëm pensional.

Më shumë

07.12.2020

Shahpaska: Komuna e Bërvenicës me kopshtin e parë që do të kujdeset për 65 fëmijë, investim i MPPS-së me vlerë 22 milionë denarë

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot mori pjesë në hapjen e kopshtit të parë “Dielli-Sonce në vendbanimin Bërvenicë, Komuna e Bërvenicës.

Më shumë

07.12.2020

Zëvendësministri Enver Husein në konferencë online mbi nevojat, sfidat dhe rreziqet e grupeve të margjinalizuara nga mjediset rurale të prekura nga kriza e koronës

Zëvendësministri i Punës dhe Politikës Sociale, Enver Husein, sot mori pjesë në konferencën ZUM, në të cilën u promovua “Analizën e nevojave, sfidave dhe rreziqeve të grupeve të margjinalizuara nga mjediset rurale të prekura nga kriza e koronës”.

Më shumë

01.12.2020

Takimi i ministres Shahpaska me përfaqësuesit e Konventës Kombëtare për Bashkimin Evropian në Republikën e Maqedonisë së Veriut

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot u takua me disa nga përfaqësuesit e Konventës Kombëtare për Bashkimin Evropian në Republikën e Maqedonisë së Veriut, e cila si platformë për zhvillimin e dialogut dhe hapjen e çështjeve në lidhje me negociatat për aderim hap mundësinë për pjesëmarrje të një rrethi më të gjerë të qytetarëve. ekspertë në fusha të caktuara që marrin pjesë në reformat e nevojshme për zbatimin e legjislacionit evropian.

Më shumë

Festa/ditë jopune

19 Janar, Uji i bekuar

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale njofton se në përputhje me Ligjin për festat e RM (Gazeta Zyrtare e RM-së, nr. 21/98 dhe 18/07), 19 janari 2021 (e martë), Uji i bekuar, është ditë jopune për qytetarët e besimit ortodoks në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Në të njëjtën kohë, Ministria e Punës dhe Politikës Sociale ua uron festën Uji i bekuar të gjithë qytetarëve të besimit ortodoks.​

Politika e cilësisë

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale e Republikës së Maqedonisë është institucion i specializuar për rregullimin e tregut të punës, mbrojtjen sociale, mbrojtjen e fëmijëve, sigurimin pensional dhe invalidor dhe mbrojtjen luftarake-invalidore.

Bashkëngjitur e dorëzojmë Politikën e cilësisë të Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale, në përputhje me kërkesat e standardit ndërkombëtar ISO 9001: 2015.

Thirrje/shpallje

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->