28.12.2023

Mbështetja financiare për kategoritë e rrezikuara të qytetarëve është në llogaritë e tyre

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale njofton se ndihma financiare sipas Ligjit për mbështetje financiare është paguar. Në këtë grup pagesash përfshihen përfituesit e një shtese të veçantë, përfituesit e së drejtës për kompensim për shkak të aftësisë së kufizuar, prindër të vetëm, të cilët janë përfitues të regjistruar të ndihmës minimale të garantuar dhe përfitues të së drejtës për pension në shumën deri në 19. 000 denarë.

Më shumë

28.12.2023

Trençevska: Qytetarët e njohin rëndësinë e përpjekjeve tona kolektive për të ruajtur dinjitetin e punës

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, sot foli në prezantimin e Metodologjisë së re për llogaritjen e shportës sindikale, ngjarje e organizuar nga Unioni i Sindikata e Maqedonisë.

Më shumë

27.12.2023

Njoftim për mediat lidhur me aksidentin e rëndë në punë me pasoja fatale të një punëtori ndërtimi, ndodhur më 17 nëntor 2023

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale, së bashku me Inspektoratin Shtetëror të Punës, me qëllim informimin objektiv të publikut, nxjerr njoftimin e mëposhtëm lidhur me denoncimin e aksidentit në punë me pasoja fatale, që ka ndodhur më 17.11.2023 në një kantier ndërtimi në rr. Pirinska nr. 31, Shkup, ku ka humbur jetën punëtori i ndërtimit T.M.

Më shumë

26.12.2023

Trençevska: Jemi vendi i vetëm në rajon ku dialogu social është i gjallë

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, sonte ishte e ftuar në emisionin debativ “Top Tema” në Televizionin Telma së bashku me kryetarin e Sindikatës së Sindikatave të Maqedonisë, Sllobodan Trendafilov. Tema e bisedës në emision ishte marrëveshja e re kolektive, dialogu social përmes të cilit realizohen masat, rritja e pagave në sektorin publik, pagesa e pensioneve.

Më shumë

26.12.2023

Trençevska: Vazhdojmë me mbështetjen e fuqishme të organizatave civile në parandalimin dhe mbrojtjen nga dhuna

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trenevska, së bashku me Prof. dr. Gordana Siljanovska Davkova, kryetare e Komisionit për mundësi të barabarta për gratë dhe burrat, Lolita Ristova, kryetare e Klubit të deputetëve, Daniela Dimitrievska, drejtoreshë ekzekutive e Lobit të Gruas Maqedonase dhe Liliana Popovska, anëtare e bordit ekzekutiv të Lobit evropian  dhe ish-deputetja foli në konferencën “Parandalimi dhe mbrojtja nga dhuna ndaj grave dhe vajzave. Rregullorja, Zbatimi dhe Realiteti”.

Më shumë

26.12.2023

MPSS: 54 vende të reja në shtëpinë e të moshuarve në Probishtip

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençvska, sot së bashku me kryetarin e Komunës së Probishtipit, Dragan Anastasov, nënshkruan kontratë për kryerjen e punëve ndërtimore me qëllim të shndërrimit të krahut jugor të Shtëpisë së Shëndetësisë “Neda Mihajlova” në një shtëpi për të moshuarit.

Më shumë

25.12.2023

Trençevska: Lumturia ndahet edhe mes më të vjetërve edhe më të rinjve

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, sot ka qëndruar në terren në Prilep, Krivogashtan dhe Manastir. Në kuadër të aktiviteteve - Ndahet lumturia, të cilat i zbaton Ministria e Punës dhe Politikës Sociale me mbështetjen e fondacionit “ZAEV”, sot janë ndarë më shumë se 100 pako me ushqime për një kategori të cenueshme të qytetarëve.

Më shumë

22.12.2023

MPPS: Ministri i Punës, Familjes, Çështjeve Sociale dhe Mundësive të Barabarta të Republikës së Sllovenisë, Lluka Mesec, viziton Maqedoninë e Veriut

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, sot në mëngjes mirëpriti delegacionin e Sllovenisë, të përbërë nga Lluka Mesec, ministër i Punës, Familjes, Çështjeve Sociale dhe Shanseve të Barabarta në Republikën e Sllovenisë, Tjasha Nabergoj, Shef i kabinetit të ministrave, Mojca Përshinë, Drejtore e Përgjithshme për tregun e punës dhe punësimit, Greta Metka Barbo Shkerbinz, ud. drejtor i përgjithshëm i Shërbimit të Punësimit të Sllovenisë, Shpella Shtern Jelenc, shef i Shërbimit për Çështje Evropiane, Urshhka Lipovzh, këshilltare e ministrit, Tatjana Kovaçiç, ministre e plotfuqishme, Ambasada e Republikës së Sllovenisë në Shkup.

Më shumë

20.12.2023

Trençevska: Gjatë periudhës festive duhet të ketë MË SHUMË PËR TË GJITHË

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, sot ka vizituar Kriva Pallankën dhe Kumanovën dhe ka shpërndarë pako me produkte ushqimore dhe pako për fëmijë, në kuadër të aktiviteteve të realizuara nga Ministria e Punës dhe Politikës Sociale gjatë dy javëve të fundit para fillimit të vitit të ri.

Më shumë

20.12.2023

Më 28 dhjetor do të kryhet pagesa e mbështetjes financiare

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale i njofton qytetarët se sipas Ligjit për mbështetje financiare të kategorive të rrezikuara sociale të qytetarëve, pagesa e mbështetjes financiare do të kryhet për këto kategori të qytetarëve:

Më shumë

19.12.2023

MPPS: Më shumë mjete për komunat për rritjen e kapaciteteve në kopshte

Sipas vendimit të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Ministria e Punës dhe Politikës Sociale sot nënshkroi 5 marrëveshje për rregullimin e ndërsjellë të të drejtave dhe detyrimeve në lidhje me realizimin e mjeteve nga grantet kapitale.

Më shumë

18.12.2023

MPPS: Numërojmë me të qeshura, sepse LUMTURIA SHPËRNDAHET!

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale me mbështetjen e sektorit privat dhe organizatave dhe fondacioneve joqeveritare, si dhe në bashkëpunim me ministritë tjera, në prag të Vitit të Ri filloi një sërë aktivitetesh në frymën e festave të fundvitit.  Ngjarjet nën emrin “Lumturia shpërndahet” hartojnë kategoritë e cenuara të qytetarëve që janë pjesë e reparteve të Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale.

Më shumë

18.12.2023

Trençevska: Përfitimet nga migrimi dhe mbrojtja e të drejtave të migrantëve janë të pandashme

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Migrantëve, mbajti fjalim në manifestimin e organizuar nga Organizata Ndërkombëtare për Migrim në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Më shumë

18.12.2023

Trençevska: Të rinjtë vetë duhet të jenë pjesë e krijimit të mundësive për karrierë

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale, në kuadër të Aktivitetit të Përbashkët të Bashkëpunimit të USAID-it, ka publikuar sot hulumtimin me titull “Aspiratat e të rinjve për karrierë dhe aftësi”. Qëllimi i hulumtimit është të krijojë një pasqyrë reale të të rinjve për interesat e tyre për të ndërtuar një karrierë dhe për t'iu bashkuar tregut të punës.

Më shumë

15.12.2023

Trençevska: Projeksionet e popullsisë do të kontribuojnë në krijimin e politikave për cilësi më të mirë të jetës

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, ishte një nga folëset që hapi manifestimin për prezantimin e projeksioneve të popullsisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut deri në vitin 2070.

Më shumë

12.12.2023

Trençevska: Bashkëpunimi me ONP-në është shtyllë e avancimit të të drejtave të punëtorëve

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, së bashku me drejtoreshën rajonale të Organizatës Ndërkombëtare të Punës për Evropën Qendrore dhe Lindore, Kler Harasti, hapën konferencën “Menaxhimi i mungesës së fuqisë punëtore në Ballkanin Perëndimor” organizuar nga Organizata Ndërkombëtare e Punës dhe OSBE-së.

Më shumë

11.12.2023

Trençevska: Punëtorët dhe të drejtat e tyre janë në radhë të parë, prandaj vazhdojmë të bashkëpunojmë në vazhdimësi me ONP

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska së bashku me delegacionin e RMV-së, takuan drejtoreshën rajonale të Organizatës Ndërkombëtare të Punës për Evropën Qendrore dhe Lindore, Kler Harasti. Në takim, në fokus të bisedës ishte bashkëpunimi dhe kontributi i Organizatës Ndërkombëtare të Punës në punën e Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale në fushën e të drejtave më të mëdha të punës, punës më të mirë dhe rrjedhshmërisë së punëtorëve në tregun e punës në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Më shumë

11.12.2023

MPPS: Trençevska kryeson delegacionin e RMV-së në Budapest, Hungari

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, mëngjesin e sotëm ka udhëtuar për në Budapest të Hungarisë për të marrë pjesë në konferencën “Menaxhimi i mungesës së fuqisë punëtore në Ballkanin Perëndimor” organizuar nga Organizata Ndërkombëtare e Punës dhe OSBE-së.

Më shumë

09.12.2023

MPPS: Miratohet propozimi Ligji për mbështetjen financiare të kategorive të rrezikuara sociale të qytetarëve

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale njofton se sot (09.12.2023), në seancën e 206-të të Qeverisë, është miratuar teksti i Projektligjit për mbështetjen financiare të kategorive të rrezikuara sociale të qytetarëve, i cili duhet të rregullojë përfituesit e mbështetjes financiare dhe shumën, mënyrën e sigurimit dhe pagesës së mbështetjes financiare për kategoritë e rrezikuara sociale të qytetarëve sipas paketës së nëntë të masave antikrizë. I dërgohet Kuvendit me propozim që pas procedurës së shkurtuar të miratohet dhe nga ky muaj të fillojë pagesa.

Më shumë

07.12.2023

MPPS: Kemi përfunduar “mozaikun” me gratë e zonave rurale, ku kemi pasur suksesin më të madh në fuqizimin ekonomik në vitet e fundit

Ngjarja përfundimtare e fushatës "Mozaik" e organizuar nga Ministria e Punës dhe Politikës Sociale së bashku me Fondin e Kombeve të Bashkuara për Popullsinë - UNFPA në RMV me mbështetjen e Ambasadës Britanike në Shkup. Në panelin “Gratë në mjedisin rural – zhvillimi, fuqizimi dhe ndalimi i dhunës me bazë gjinore” folën ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Menaxhimit të Ujërave, Ljupço Nikollovski, kryetarja e Federatës Kombëtare e Fermerëve, Vaska Mojsovska dhe fermerja nga fshati Budinarci i Berovës, Vangelina Parmaçka, ndërsa manifestimin e mbylli ambasadorja e SHBA-së në RMV, Anxhela P. Ageler.

Më shumë

07.12.2023

Trençevska: Masat kundër krizës janë për të ndihmuar qytetarët me të ardhura më të ulëta

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, së bashku me deputeten Daniela Koleva, sot takuan mbi 40 pensionistë në Kavadar dhe personalisht i njoftuan pensionistët për mbështetjen e dhënë nga pakoja e nëntë e masave kundër krizës.

Më shumë

05.12.2023

MPPS: “Mozaiku”u bashkua edhe në Manastir

“Për dhunën, duhet të flasim 365 ditë, ndërsa “Mozaik”- flet intensivisht për këto 16 ditë për të gjitha llojet e dhunës me të cilat përballet sidomos brezi i ri. Fushata jonë i kushtohet pikërisht veprimit të përbashkët të të gjithë pjesëmarrësve në parandalimin e dhunës” tha Trençevska.

Më shumë

05.12.2023

MPPS: Vijojnë pagesat nga te drejtat e mbrojtjes sociale dhe të fëmijëve

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale informon se sot ka filluar pagesa e të drejtave sociale, të fëmijëve dhe mbrojtjes civile për muajin nëntor 2023.

Më shumë

01.12.2023

Trençevska: Në vazhdimësi po zhvillojmë shërbime sociale, të cilat mundësojnë plakje dinjitoze, aktive dhe të socializuar

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, sot foli në panelin e diskutimit “Plakja dhe migrimi: sfidat e dyfishta demografike në Maqedoninë e Veriut” në kuadër të konferencës së organizuar nga Banka Botërore me rastin e 30 viteve të partneritetit ndërmjet Maqedonisë së Veriut dhe Bankës Botërore.

Më shumë
Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Kjo ueb faqe përmban "cookies" për të përmirësuar përvojën e shfrytëzuesve.

Nëse i pranoni kushtet, shtypni "Pajtohem". Më shumë Info.