30.06.2021

Ministrja Shahpaska në shënimin e 80 vjetorit të LÇP-së: Në themelet e ASNOM-it ne kemi ndërtuar një shtet me një të ardhme të prosperuar evropiane

“Falë luftëtarëve trima të Luftës Çlirimtare të Popullit, të udhëhequr nga parimet e drejtësisë, përgjegjësisë, barazisë, por mbi të gjitha për lirinë, sot kemi Republikën e Maqedonisë së Veriut, si një shtet evropian i lirë, modern dhe i pavarur, tha ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Jagoda Shahpaska, në hapjen e ekspozitës “Në rrugën drejt rinisë së tyre”, me rastin e 80 vjetorit nga Kryengritja e Popullit dhe 73 vjet nga themelimi i Bashkimit të Luftëtarëve të Çlirimit të Popullit dhe Lufta Antifashiste në Maqedoni.

Më shumë

30.06.2021

Ministrja Shahpaska: Rrethojmë JO për dhunën mbi gratë në politikë, vetëm nëse jemi të bashkuar, forca jonë do të jetë e pandalshme

“Dhuna mbi gratë nuk njeh parti politike, përkatësi fetare, përkatësi etnike, vendbanimi, qyteti apo fshati. Prandaj kjo është çështje që i bashkon të gjitha gratë që janë kyçur në politikë në cilën do mënyrë; forume të grave, këshillat lokale, parti politike, deputete, ministresh... Përmes përvojës personale, me përgjegjësi pohoj se secila prej nesh të paktën një herë në karrierën e saj politike ka përjetuar një formë të tillë të dhunës”, potencoi ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska në shënimin e fillimit të fushatës për ngritjen e ndërgjegjes publike për eliminimin e dhunës mbi grave në politikë, nën sloganin “Rretho JO për dhunën mbi gratë në politikë”.

Më shumë

28.06.2021

Takim Shahpaska – Luçiq: Arsimimi i romëve është parakusht për integrim të plotë

Në kuadër të takimit të dytë ministror për integrimin e romëve të Ballkanit Perëndimor, ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Jagoda Shahpaska, realizoi një takim bilateral me ministrin e të Drejtave të Njeriut dhe të Refugjatëve të Bosnjës dhe Hercegovinës, Millosh Luçiq.

Më shumë

28.06.2021

Ministrja Shahpaska iu drejtua takimit ministror mbi integrimin e romëve në Sarajevë: Integrimi i romëve është obligimi ynë, puna e përbashkët jep rezultate në arsim, punësim dhe strehim

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot iu drejtua takimit të dytë ministror mbi integrimin e romëve, që u mbajt në Sarajevë, Bosnjë dhe Hercegovinë.

Më shumë

28.06.2021

MPPS: Prej nesër fillon pagesa në etapa e pensioneve të qershorit

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale informon se prej nesër 29.06.2021 (e martë), fillon pagesa në etapa e pensioneve të qershorit. Pensionet do të paguhen para kohe dhe në etapa, për të mundësuar mbrojtje më të madhe të pensionistëve në kushte të rrezikut nga virusi COVID-19.

Më shumë

27.06.2021

Ministrja Shahpaska në takimin e dytë ministror mbi integrimin e romëve në Sarajevë 

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Jagoda Shahpaska pasdite udhëton drejt Sarajevës, Bosnjë dhe Hercegovinë, ku do të merr pjesë në takimin e dytë ministror mbi integrimin e romëve.

Më shumë

25.06.2021

Ministrja Shahpaska: UNHCR është mbështetësi dhe partneri ynë në politikat që sigurojnë mbështetje të kategorive më të rrezikuara të personave 

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot u takua me përfaqësuesin e Komisionerit të Lartë për Refugjatët të Kombeve të Bashkuara UNHCR, Monika Sandri. Sfidat me të cilat po përballen personat që nuk kanë dokumente personale, refugjatët dhe emigrantët ishin temë për të cilën sot biseduan të dyja palët.

Më shumë

25.06.2021

Ministrja Shahpaska për “Vin-Vin”: Ulja e kohëzgjatjes së kontratave me afat të caktuar është pjesë e ndryshimeve me ligjin e ri sistematik për marrëdhëniet e punës

“Zgjidhja ligjore në pjesën e pensionimit që hyri në procedurë nga fillimi i tetorit dhe duhet të votohet vetëm në seancën plenare është përfundimi i Kontratave të punësimit me moshën 64 vjeç dhe 15 vjet stazh për gra dhe burra. Sipas Ligjit për sigurim pensional dhe invalidor, gratë me kërkesën e tyre mund të dalin në pension në moshën 62 vjeçare”, tha ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Jagoda Shahpaska në emisionin “Vin-Vin” në Televizionin Telma.

Më shumë

24.06.2021

Ministrja Shahpaska në takim me agjencitë e KB-së në vend: Vazhdojmë së bashku të krijojmë politika për ndërtimin e një shoqërie me mundësi të barabarta dhe burime për të gjithë qytetarët 

“Vendi ynë ka bashkëpunim intensiv dhe të frytshëm shumëvjeçar me të gjitha agjencitë e Kombeve të Bashkuara. Ju jeni mbështetësit, partnerë dhe bashkëpunëtorë tanë të shkëlqyeshëm në krijimin dhe zbatimin e politikave dhe zgjidhjeve që synojnë të ndërtojnë një shoqëri që të gjithë qytetarëve do t’u ofrojë mundësi të barabarta dhe qasje në burime, me theks të veçantë për kategoritë e rrezikuara të qytetarëve”, tha ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, në takimin e sotëm me përfaqësuesit e Agjencisë së Organizatave të Kombeve të Bashkuara - UNRCO, OHCHR, UNDP, UNICEF, UNFPA dhe Banka Botërore.

Më shumë

24.06.2021

Takim Shahpaska–Paoluçi: Vazhdon bashkëpunimi midis MPPS-së dhe Bankës Botërore për avancimin e mbrojtjes sociale, por edhe për ngritjen e kapitalit njerëzor dhe rritjen e punësimit të popullatës

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale dhe Bankа Botërore në Maqedoninë e Veriut do të vazhdojnë të bashkëpunojnë në avancimin e mbrojtjes sociale, rritjen e punësimit të grupeve më të rrezikuara të qytetarëve, në veçanti gratë, por edhe në krijimin e kapitalit njerëzor si element thelbësor për avancimin e një shoqërie. Kjo u konstatua në takimin e sotëm të ministres së Punës dhe Politikës Sociale Jagoda Shahpaska me drejtorin e Zyrës së Bankës Botërore në Maqedoninë e Veriut, Masimiliano Paoluçi.

Më shumë

24.06.2021

Njoftim për publikun

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale fton punëdhënësit, përkëdhelëset dhe edukatoret në kopshte, të punësuarit në Qendrat për Punë Sociale, në Kryqin e Kuq, t’i respektojnë rekomandimet e Ministrisë së Shëndetësisë, për mbrojtjen e shëndetit dhe parandalimin e pasojave nga valët e nxehta që vijojnë.

Më shumë

21.06.2021

Ministrja Shahpaska: Zvicra është mbështetësi dhe partneri ynë më i madh, vazhdojmë së bashku me një ritëm të intensifikuar të punojmë në fushën e përfshirjes sociale

“Zvicra përmes Ambasadës në Republikën e Maqedonisë së Veriut, mbështet fuqishëm vendin tonë dhe merr pjesë në projekte të rëndësishme për qytetarët tanë. Në këtë drejtim është bashkëpunimi në pjesën e përfshirjes sociale, përkatësisht përfshirjen e kategorive të rrezikuara të qytetarëve në tregun e punës, përmes procesit të trajnimeve dhe përvetësimit të aftësive me qëllim personat e papunësuar të jenë më atraktiv për punëdhënësit. Bashkëpunimi reciprok është në veçanti i rëndësishëm në procesin e përfshirjes sociale të personave me aftësi të kufizuara”, theksoi ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, në panel diskutimin e sotëm të organizuar nga Ambasada e Zvicrës në Maqedoninë e Veriut.

Më shumë

17.06.2021

Ministrja Shahpaska në Tryezën e rrumbullakët “Efektet e pandemisë në personat me aftësi të kufizuara”: Ne e lehtësuam aksesin në të drejtat dhe shërbimet gjatë pandemisë, po punojmë për zgjidhje ligjore për avancimin e të drejtave të personave me aftësi të kufizuara
 
“Një nga dekretet e para të miratuara nga Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut në fillim të pandemisë ishte lirimi nga puna i personave me aftësi të kufizuara dhe prindërve që kujdesen për fëmijët me aftësi të kufizuara. Për të parandaluar përhapjen e pandemisë Covid-19, ne i mbyllëm Qendrat Ditore për Personat me Aftësi të Kufizuara”, tha ministrja Shahpaska në Tryezën e rrumbullakët “Efektet e pandemisë në personat me aftësi të kufizuara”, organizuar nga Fondacioni për Demokraci Vestminster (FDV) dhe Komiteti i Helsinkit për të Drejtat e Njeriut.

Më shumë

16.06.2021

Ministrja Shahpaska për TV Star: Për rreth 92 për qind e punëtorëve në vend, e diela do të jetë ditë e pushimit javor

“E diela, ditë e pushimit javor është premtim parazgjedhor dhe i përfshirë në Programin Qeveritar. Kjo paraqet ofrimin e bilancit midis jetës profesionale dhe jetës private të punëtorëve. Vetëm për veprimtaritë që janë të domosdoshme për funksionimin e shtetit do të ketë përjashtime dhe ato janë dyzet aktivitete. Punëtorët që do të punojnë të dielën do të fitojnë mëditje minimumi 50% e shtesës së mëditjes së rregullt dhe një ditë të lirë për pushim javor në shtatë ditët e ardhshme”, tha ministrja Shahpaska në paraqitjen e sotme si mysafire në emisionin “Çka mendon Populli” në Televizionin Star.

Më shumë

16.06.2021

Ministrja Shahpaska u takua me zëvendës ambasadorin e Mbretërisë së Norvegjisë Johansen dhe përfaqësuesen e UNDP-së Sakahjan: Reforma sociale mundëson mbrojtje më të madhe të kategorive të rrezikuara të qytetarëve dhe aktivizimin e tyre në tregun e punës

“Reformën sociale të cilën e zbatuam në vitin 2019, solli përfitime të shumta për qytetarët e kategorive të rrezikuara. Gjatë pandemisë e lehtësuam qasjen deri te Ndihma e garantuar minimale dhe shtesë arsimimi. Por, qëllimi nuk ishte vetëm futja e tyre në sistemin e mbrojtjes sociale, por njohja e tyre dhe aktivizimi në tregun e punës. Së bashku me UNDP-në dhe Agjencinë e Punësimit të Republikës së Maqedonisë së Veriut krijuam dhe realizuam programe dhe masa për trajnime, praktikë, kualifikime shtesë, rikualifikime, vetëpunësim me qëllim këta persona të dalin më konkurrues dhe më atraktivë në tregun e punës”, tha ministrja Shahpaska, në takimin me zëvendës ambasadorin e Mbretërisë së Norvegjisë në Beograd përgjegjës edhe për Maqedoninë e Veriut, Gir Hakon Johansen dhe Narin Sakahjan Sakahjan dhe me përfaqësuesen e përhershme të UNDP-së në vend, që u mbajt pas hapjes së sotme të pjesës së re të objektit të kopshtit për fëmijë “8 Prilli”, në Shuto Orizare.

Më shumë

16.6.2021

Kopshti i ri për fëmijë “8 Prilli” përfaqëson vend bashkëkohor për fëmijëri të lumtur dhe edukimin e më të rinjve nga Komuna e Shuto Orizarit


Kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev, sot në Komunën Shuto Orizar, mori pjesë në hapjen e kopshtit të ri për fëmijë “8 Prilli”. Krahas Kryeministrit Zaev, në ngjarje morën pjesë edhe ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, kryetari i Komunës së Shuto Orizarit Kurto Dudush, përfaqësuesja e UNDP-së në vend, Narine Sahakjan dhe zëvendësambasadori i Mbretërisë së Norvegjisë në Beograd, Geir Hagon Johansen.

Më shumë

14.06.2021
Ministrja Shahpaska në Forumin e Politikave për Zhvillim Rural: Përmes politikave dhe masave ndryshojmë rolin e gruas rurale dhe kontribuojmë në zhvillimin rural 

“Angazhimi ynë si Ministri e Punës dhe Politikës Sociale është përmes krijimit të zgjidhjeve ligjore, si Ligji për barazi gjinore, Ligji për parandalimin dhe mbrojtjen nga diskriminimi dhe Ligji për parandalimin dhe mbrojtjen nga dhuna mbi gratë dhe dhuna në familje, të kontribuojmë që gratë në mënyrë të barabartë të marrin pjesë në krijimin dhe vendosjen e roleve në shoqëri”, nënvizoi ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, në Forumin Rajonal të Politikave për Zhvillim Rural, në organizim të Rrjetit Ballkanik për Zhvillim Rural, i cili u mbajt në Ohër.

Më shumë

11.06.2021

Takim i ministres Shahpaska me ambasadorin austriak Vucas: Maqedonia e Veriut dhe Australia vazhdojnë me bashkëpunimin e ngushtë në sferën e shërbimeve sociale dhe tregun e punës
 
Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot u takua me ambasadorin e Republikës së Austrisë në vend, Georg Vucas dhe atasheun austriak për marrëdhënie internacionale dhe bilaterale dhe çështje nga politika sociale, Harald Fuger. Në takim u dorëzua një memorandum mirëkuptimi midis Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale të Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Ministrisë Federale të Punës dhe Çështjeve Politike dhe Mbrojtje të Konsumatorëve të Republikës së Austrisë, me të cilën konfirmohet bashkëpunimi i mëtejmë midis dy vendeve në fushën e shoqërisë dhe punës.

Më shumë

10.06.2021

Shahpaska: Barazi e plotë gjinore, përforcim i pozitës dhe statusit të gruas në shoqëri dhe qasje të njëjtë në burime është angazhimi ynë në të cilën punojmë me përkushtim

“Si Qeveri dhe si ministri përkatëse, në veçanti e kemi të rëndësishme avancimin e barazisë gjinore në shoqëri. Kështu është edhe me përgatitjen e Ligjit të ri për barazi gjinore, me të cilin sigurojmë realizimin e barazisë së plotë gjinore, përforcimin e pozitës dhe statutit të gruas në shoqëri, qasje të njëjtë deri te burimet dhe pjesëmarrje të njëjtë në sjelljen e vendimeve në të gjitha fushat e jetesës shoqërore”, tha ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, në takimin e sotëm me z. Xhon Kenedi Mosoti, drejtor i UNFPA për Maqedoninë e Veriut, Serbinë dhe Kosovën.

Më shumë

10.06.2021

Ministrja Shahpaska në panel diskutimin “Autonomia e trupit – bazë e të drejtave të njeriut”: Avancimi i të drejtave të njeriut, përfshirë edhe të drejtat seksuale dhe riprodhuese të grave është angazhimi ynë për të cilin punojmë me përkushtim
 
“Nga Samiti i Najrobit deri sot, si Qeveri e Republikës së Maqedonisë së Veriut kemi bërë hapa serioze. Ndër arritjet kryesore do të veçoja luftën kundër diskriminimit. Parlamenti miratoi Ligjin për mbrojtje dhe parandalim të diskriminimit dhe kjo ishte një fitore për të gjithë qytetarët dhe për barazinë. Angazhimi i Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale ishte jo vetëm të përpilohet një ligj i përshtatur me direktivat e BE-së dhe standardet ndërkombëtare, por me të vërtetë të mundësojë të drejta të barabarta për të gjithë dhe mbrojtje efikase nga diskriminimi”, tha ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska në panel diskutimin e sotëm “Autonomia e trupit – bazë e të drejtave të njeriut”, si një rishikim i plotësimit të angazhimeve të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, që u angazhua për autonominë e trupit përmes një nga fushat e saj kryesore, barazisë gjinore. Ky angazhim u riafirmua përmes miratimit të angazhimeve kombëtare në Samitin e Najrobit në vitin 2019.

Më shumë

10.06.2021

Shahpaska në konferencën e ONP-së në Gjenevë: Qeveria e ruajti stabilitetin ekonomik dhe parandaloi humbjen e vendeve të punës

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, përmes një video-lidhje, iu drejtua sesionit të 109-të të Konferencës Ndërkombëtare të Punës, që u mbajt në Gjenevë, ku ndau përvojat e Republikës së Maqedonisë së Veriut në përballjen me pandeminë Covid—19 dhe pasojat e shkaktuara prej saj.

Më shumë

09.06.2021

Shahpaska: Integrimi i plotë i romëve është prioriteti ynë, kontribuojmë në rritjen e punësimit të tyre dhe në strehimin social
 
Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot realizoi takim me udhëheqësin e Zyrës për Integrimin e Romëve 2020 pranë Këshillit për Bashkëpunim Rajonal, Orhan Usein dhe ekspertin për politika, Aleksandra Bojaxhieva, ku u theksua nevoja për vazhdimin e bashkëpunimit të mëtejshëm, duke marr parasysh që integrimi i romëve është prioritet për Qeverinë e Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Më shumë

08.06.2021

Kryeministri Zaev, ministrat Shahpaska dhe Bekteshi: U miratua dita e diel – si ditë jo pune, duke u kujdesur për të drejtat e punëtorëve dhe të drejtat sociale

Në mbledhjen e Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut e miratoi tekstin e Propozim-ligjit që dita e diel – të jetë ditë jo pune dhe teksti i miratuar i këtij Ligji të dërgohet për miratim në Kuvend.

Më shumë

08.06.2021

Shahpaska: Për mbi 92 për qind e të punësuarve, e diela do të jetë ditë e pushimit javor, ata që do të punojnë do të marrin 50 deri 100 për qind mëditje më të lartë dhe ditë të lirë

E diela, ditë e pushimit javor, bëhet realitet, siguruam ditë për familjen, ndërsa ata që do të punojnë do të marrin 50 deri 100 për qind mëditje më të lartë dhe ditë të lirë, tha ministrja Jagoda Shahpaska pas vendimit të Qeverisë për ta miratuar Propozim-ligjin për marrëdhënie pune dhe ta dërgojë në procedurë kuvendare, ndërsa zbatimi i tij do të fillojë këtë vit nga 1 tetori.

Më shumë

03.06.2021

Shahpaska: Hapet kopsht i ri në Negotinë
 
Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot realizoi takim me kryetarin e komunës së Negotinës, Toni Dellkov dhe drejtoreshën e IPKKF “Femo Kullakov”, Negotinë, Jana Mitreva Koceva.

Më shumë

03.06.2021

Ministrja Shahpaska në takim me kryetarin e LSM Darko Dimovski: Jemi aleat i punëtorëve, përmes dialogut social krijojmë vendime ligjore që ofrojnë mbrojtje dhe respektimin e të drejtave të tyre

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot zhvilloi takim pune me kryetarin e Lidhjes së Sindikatave të Maqedonisë (LSM), Darko Dimovski, ku ishin të pranishëm edhe sekretari i Këshillit të LSM-së, Zllatko Cvetkovski, si dhe kryetarët e sindikatave anëtare.

Më shumë

03.06.2021

MPPS: Vijon pagesa e të drejtave nga mbrojtja sociale, e fëmijëve dhe civile


Ministria e Punës dhe Politikës Sociale informon se prej sot filloi pagesa e të drejtave në të holla nga mbrojtja sociale, e fëmijëve dhe mbrojtja civile (të gjitha të drejtat në të holla) për muajin maj 2021.

Më shumë

02.06.2021

Kryeministri Zaev i shoqëruar nga ministrja Shahpaska dhe kryetari i Komunës Marin sot inspektuan punimet ndërtimore në kopshtin e ri në komunën e Aerodromit: Siguruam kushte më të mira për qëndrimin e fëmijëve për një fëmijëri të lumtur dhe të sigurt

Objekti i ri ka sipërfaqe prej 1.700 m2 dhe ka  rëndësi të jashtëzakonshme në Komunën e Aerodromit, ku jetojnë shumë familje të reja dhe të cilët  kanë nevojë  për kujdes   dhe edukim të fëmijëve të moshës parashkollore.

Më shumë

02.06.2021

Shahpaska: Mbrojtja e të drejtave të fëmijëve, lufta kundër diskriminimit dhe dhunës janë përparësitë tona kryesore
 
“Mbrojtja e të drejtave të fëmijëve, lufta kundër diskriminimit dhe dhunës janë përparësitë tona kryesore dhe, për atë qëllim, Ministria e Punës dhe Politikës Sociale me të gjitha kapacitetet e saj do të jetë pjesë e projektit “Mbështetja e BE-së për sundimin e ligjit”, veçanërisht në komponentin e të drejtave të njeriut dhe sanksioneve alternative”, theksoi ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, në takimin e sotëm të punës me zbatuesit e projektit, Mojca Kuzmiçki dhe Diter Shindlauer.

Më shumë

01.06.2021

Ministrja Shahpaska: I përgëzoj familjet përkujdesëse që kujdesen për fëmijët me shumë dashuri, ngrohtësi dhe mbështetje

“Që një fëmijë të rritet i lumtur, i kënaqur, i përmbushur dhe të përparojë më tej në jetë, ai ka nevojë për mbështetjen që merr në familje. Duke u nisur nga motivi ‘çdo fëmijë ka nevojë për familje’, si shtet social, përkujdesjen institucionale e kemi zëvendësuar me forma të tjera të kujdesit në komunitet – familje përkujdesëse, si një formë tjetër humane të kujdesit për më të vegjlit”, porositi ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, pas vizitës së një prej familjeve përkujdesëse në Shkup, në Ditën Ndërkombëtare për familjet përkujdesëse dhe Ditën e mbrojtjes së fëmijëve.

Më shumë

01.06.2021

Ministrja Shahpaska mbajti ligjëratë në Fakultetin Ekonomik: Hartimi i Ligjit për Marrëdhëniet e Punës është shembull si duhet të funksionojë dialogu social
 
Promovimi i dialogut social, përgatitja e Ligjit për Marrëdhëniet e Punës në mënyrë transparente me përfshirjen e të gjitha palëve të prekura, si dhe zhvillimi i sipërmarrjes sociale, ishin vetëm një pjesë e temave që ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, i trajtoi para studentëve të Fakultetit Ekonomik në Universitetin e “Shën Kirili dhe Metodi”, para të cilëve foli për institucionet dhe tregun e punës.

Më shumë
Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Kjo ueb faqe përmban "cookies" për të përmirësuar përvojën e shfrytëzuesve.

Nëse i pranoni kushtet, shtypni "Pajtohem". Më shumë Info.