31.08.2021

MPPS: Vijon pagesa në etapa e pensioneve të gushtit  

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale informon se sot 31.08.2021 (e martë), fillon pagesa në etapa e pensioneve të gushtit. Pensionet do të paguhen para kohe dhe në etapa, për të mundësuar mbrojtje më të madhe të pensionistëve në kushte të rrezikut nga virusi COVID-19. 

 

Më shumë

30.08.2021

Shahpaska: Përfshirja e fëmijëve me dëmtime në dëgjim dhe të folur në kopshte paraqet prioritet kryesor, e përforcojmë kapacitetin për përfshirjen e plotë  

“Përfshirja e plotë e të gjithë fëmijëve në arsimin parashkollor për ne është prioriteti ynë dhe qëllimi kryesor në të cilin punojmë intensivisht”, porositi ministria e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, në takimin e sotëm me përfaqësuesit e Lidhjes Nacionale të Personave të Shurdhër dhe me Dëgjim të Dëmtuar të Republikës së Maqedonisë së Veriut. 

Më shumë

27.08.2021

Shahpaska: Qendrat e kujdesit të viktimave nga dhuna në familje ofrojnë ndihmën dhe mbështetjen e duhur për t’i thënë JO dhunës 

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot vizitoi Qendrën e kujdesit të viktimave nga dhuna në familje në Strumicë. 

Më shumë

27.08.2021

Shahpaska: Në Strumicë e rrisim kapacitetin e kopshteve të fëmijëve për 362 vende të reja 

Sot ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, kreu inspektim në punët e ndërtimit në dy kopshte në Strumicë. Në kopshtin e pare “Detska radost” kloni 2, janë ndërtuar 4 kënde lojërash për fëmijë. Me këtë ndërtim, kapaciteti i kopshtit do të rritet për 55 fëmijë, që do të sistemohen në dy grupe çerdhesh nga 0 deri 2 vjet, dhe dy grupe për fëmijë prej 2 deri 4 vjet. Ky zgjerim është bërë në sipërfaqe prej 164 m2. 

Më shumë

26.08.2021

Shahpaska: Përvoja pozitive e bëri familjen Kërçovi të marrë në përkujdesje përsëri një fëmijë pa prindër 

Sot, ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, vizitoi familjen kujdestare Kërçovi, në komunën e Kavadarcit. 

Më shumë

26.08.2021

Shahpaska: Pas 40 vjetësh, Kavadarci bëhet me objekt krejtësisht të ri - kopsht fëmijësh, i cili do të fillojë të funksionojë deri në fund të këtij viti

Sot, ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, inspektoi ndërtimin e kopshtit të ri në Kavadarci. Kopshti i ri në Kavadarci ka rëndësi të madhe për komunitetin, pasi do të plotësojë nevojat e qytetarëve për të rritur kapacitetin për përkujdesjen e fëmijëve të moshës parashkollore, përfshirë fëmijët me aftësi të kufizuara, fëmijët nga familjet në rrezik social dhe fëmijët nga familjet rome. 

Më shumë

25.08.2021

Shahpaska: Pensionistët janë të parët në agjendën tonë dhe i qasemi seriozisht zgjidhjeve më të mira 

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot u takua me anëtarët të një prej shoqërive më të vjetra në vend, Shoqatën e Pensionistëve nga Manastiri. Në takim u bisedua për nevojat dhe pasojat me të cilat ballafaqohet popullsia më e moshuar. Ajo tregoi se gjithmonë pensionistët qëndrojnë lartë në agjendën e Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale prandaj i qasemi me shumë seriozitet gjetjes së zgjidhjeve më të mira. 

Më shumë

25.08.2021

Shahpaska: Në Manastir ndërtohet një kopsht i ri për fëmijë  

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot në Manastir realizoi inspektim në punët ndërtimore të kopshtit të ri të fëmijëve i cili është pjesë e kopshtit “Majski cvet”. 

Më shumë

24.08.2021

Shahpaska: Mbrojtja e fëmijëve nga dhuna është proces kompleks dhe bashkon disa ministri përkatëse  

Sot, ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, realizoi takim me Trupin Koordinues Nacional për mbrojtjen e fëmijëve nga keqpërdorimi dhe neglizhimi që përbëhet nga përfaqësues të institucioneve relevante, organizatat civile dhe ndërkombëtare.

Më shumë

23.08.2021

Shahpaska: Siguruam 60 vende të reja në kopshtin e fëmijëve “23 Gushti” në Berovë 

Sot, ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, inspektoi fazën përfundimtare të katër dhomave shtesë të ndërtuara në kopshtin “23 Gushti" në Berovë. Kjo rrit kapacitetin e kopshtit për 60 vende të tjera për fëmijët e moshës parashkollore. 

Më shumë

23.08.2021

Shahpaska: U përkulemi luftëtarëve që e çliruan Berovën 

“Sot po festojmë fitoren, 78 vjet nga Dita e Çlirimit të Berovës”, tha Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, me rastin e 23 gushtit, Ditës së Çlirimit të Berovës. 

Më shumë

21.08.2021

Shahpaska: I urojmë fat sportistes Olivera Nakovska Bikova në Lojërat Paraolimpike në Tokio 

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, u takua me delegacionin e vendit tonë të garave të harkut i cili nga data 24 deri më 5 shtator do të marrë pjesë në Lojërat Paraolimpike në Tokio. Në takim, u bisedua për përgatitjet e skuadrës sonë që duhet të marrë pjesë në garat e harkut.

Më shumë

20.08.2021

Shahpaska: Dy Qendra të reja ditore për personat me aftësi të kufizuara trupore dhe mendore në komunën e Bogovinës dhe komunës së Çashkës 

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot nënshkroi Marrëveshjen e bashkëpunimit me kryetarët e komunave të Bogovinës, Albon Xhemaili dhe komunës së Çashkës, Goran Stojanovski për ndërtimin e Qendrave Ditore për persona me aftësi të kufizuara trupore ose mendore.

Më shumë

20.08.2021

Shahpaska: Punonjësit në kopshtet e fëmijëve dhe mjekët në Zoom-takimin për rëndësinë e vaksinave kundër Covid 19

Punonjësit në kopshtet e fëmijëve kanë rastin në një takim-zoom me ministren e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda, doktor Zharko Karaxhovski, doktor Kristina Stavridis dhe doktor Suzana Manevska, t’i parashtrojnë të gjtiha pyetjet dhe dilemat lidhur me vaksinat kundër Covid-19.

Më shumë

20.08.2021

Shahpaska: Për një muaj lexuesi i audios “Kiko” i dha rezultatet e tij 

“Në takimin me përfaqësuesit e Lidhjes së të verbërve më bënë me dije se lexuesi i audios “Kiko” është aplikacion i mirë që me të vërtetë iu ndihmon në punën e tyre të përditshme”, tha ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, në takimin me përfaqësuesit e Lidhjes së Personave të Verbër. 

Më shumë

19.08.2021

Shahpaska: Familja përkujdesëse Goshevi siguron shtëpi të ngrohtë dhe kujdes prindëror për tre fëmijë të mitur

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot vizitoi familjen përkujdesëse të Krasimira dhe Mite Goshevi, të cilët përkujdesen për tre fëmijë të mitur, me rreziqe të ndryshme sociale dhe shëndetësore. Fëmijët janë në moshën prej tre, trembëdhjetë dhe shtatëmbëdhjetë vjeç. Qëllimi i vizitës së familjes përkujdesëse Goshevi është të afirmohen familjet përkujdesëse si formë e përkujdesjes së fëmijëve pa prindër, më e afërt deri në atmosferën familjare.

Më shumë

19.08.2021

Shahpaska: Rritja e përfshirjes së fëmijëve në kopshtet në Komunën e Sveti Nikollës dhe Komunën e Rosomanit

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot nënshkroi Marrëveshje për bashkëpunim me kryetarët e Komunave të Sveti Nikollës dhe Komunës së Rosomanit, për zgjerimin dhe ndërtimin e dy kopshteve të fëmijëve.

Më shumë

18.08.2021

Shahpaska: 95% e punonjësve në QPS Veles janë të vaksinuar, puna e tyre në terren vazhdon për t'iu përgjigjur nevojave të qytetarëve 

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot vizitoi Qendrën për Punë Sociale (QPS) Veles. Në takimin me punonjësit socialë, ministrja u informua për zbatimin e reformës sociale të miratuar në vitin 2019. Mënyra e re e punës në Qendrat për Punë Sociale paraqet aktivitet me familjen, e cila është në rrezik, në përgjithësi me të gjitha të drejtat në të holla, por edhe me të gjitha shërbimet që duhet t’i kryejnë punonjësit socialë.

Më shumë

16.08.2021

Shahpaska: Numri i punonjësve të vaksinuar në kopshtet e Shkupit është rritur në 65 për qind, u bëj thirrje edhe të tjerëve që të imunizohen

Numri i punonjësve të vaksinuar në kopshtet e Shkupit është më i lartë dhe tani është 65 për qind. Ne e morëm këtë informacion nga Ministria e Shëndetësisë, tha ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Jagoda Shahpaska, pas takimit me drejtorët e kopshteve në territorin e Qytetit të Shkupit.

Më shumë

09.08.2021

MPPS: Kompensimi për personat me aftësi të kufizuara nga viti i ardhshëm do të rritet për 15 për qind, krijojmë zgjidhje sistematike për përfshirjen e plotë të personave me aftësi të kufizuara

Lidhur me protestën e paralajmëruar të Koalicionit “Ndryshojmë” informojmë se Ministria e Punës dhe Politikës Sociale punon në mënyrë intensive në avancimin e përfshirjes së personave me aftësi të kufizuara në shtetin tonë. Vërtetim për këtë është zgjerim i vazhdueshëm i rrjetit të qendrave ditore për personat me aftësi të kufizuara. Së fundmi MPPS e hapi qendrën ditore për personat me aftësi të kufizuara në Likovë, ndërsa vijon ndërtimi i qendrave për personat me aftësi të kufizuara dhe në komunat e Dellçevës, Çashkës, Bogovinjës dhe në Shkup.

Më shumë

08.08.2021

Shahpaska: Sistemi i mbrojtjes sociale është efikas, dhe në rast zjarreve në varësi të nevojave të qytetarëve, ne reagojmë shpejt dhe në kohën e duhur

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska dhe Kryeministri Zoran Zaev, së bashku me zjarrfikësit dhe qytetarët që po ballafaqohen me zjarret ishin në zonën e Berovës dhe Pehçevës mëngjesin e sotëm. Nga atje ajo tha se pas skanimit të situatës me zjarret nga ekipet e Qendrës për Punë Sociale nga Berova, e cila është përgjegjëse për Pehçevën dhe Dellçevën, kërkesat për ndihmë për ata më të prekurit nga zjarri do të hyjnë në sistemin e marrjes së ndihmës sociale.

Më shumë

06.08.2021

MPPS: Në Karposh dhe në Tetovë do të hapen dy qendra të reja ditore për fëmijët me aftësi të kufizuara, në Gazi Babë krijohet një këshillimore për familjet në rrezik

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale lidhi marrëveshje për bashkëpunim me komunat e Gazi Babës, Karposhit dhe Tetovës, të cilat parashikojnë hapjen e dy qendrave të reja ditore për fëmijët me aftësi të kufizuara, si dhe këshillimore për fëmijët dhe familjet në rrezik dhe për fëmijët me aftësi të kufizuara.

Më shumë

05.08.2021

MPPS: Pothuajse 60 për qind e punonjësve në kopshte janë të vaksinuar, u bëjmë thirrje edhe të tjerëve që të imunizohen dhe të mbrojnë shëndetin e tyre dhe të fëmijëve për të cilët kujdesen

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale u bën thirrje të gjithë punonjësve në kopshtet e fëmijëve që nuk janë vaksinuar t’i bashkohen procesit të imunizimit, në mënyrë që procesi edukativ të zhvillohet pa probleme gjatë pandemisë.

Më shumë

04.05.2021

MPPS: Vijon pagesa e të drejtave nga mbrojtja sociale, e fëmijëve dhe civile

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale informon se prej sot filloi pagesa e të drejtave në të holla nga mbrojtja sociale, e fëmijëve dhe mbrojtja civile (të gjitha të drejtat në të holla) për muajin prill 2021.

Më shumë

03.08.2021

MPPS: Ligji i falimentuesve hyn në fuqi, falimentuesit që i plotësojnë kushtet në afat brenda 30 ditësh të paraqiten në Agjencinë e Punësimit

Ligji për sigurim material të personave të papunësuar për shkak të privatizimit të ndërmarrjeve me pronë dominuese të shtetit, në mënyrë popullore i quajtur Ligji i falimentuesve, hyn në fuqi. Falimentuesit të cilët i plotësojnë kushtet duhet në afat brenda 30 ditësh të paraqiten në njësitë rajonale të Agjencisë së Punësimit.

Më shumë

01.08.2021

Shahpaska: Shërbim ndihme dhe kujdesi në Shtëpinë e të Moshuarve do ta marrin 60 persona të moshuar nga komuna e Berovës, për ta do të kujdesen 20 infermiere nga Shtëpia e të moshuarve “Dr. Ivan Vllashki”

Në komunën e Berovës, 60 persona të moshuar, me mbi 65 vjeç, të cilët nuk kanë mundësi të kujdesen vetë, do të marrin ndihmë dhe kujdes në shtëpi. Licencën për punë, Ministria e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, ia ndau Shtëpisë së të Moshuarve “Dr. Ivan Vllashki”. Sipas Shahpaskës, me projektin e Ministrisë, personat e moshuar dhe të dobët, do të marrin ndihmën për aktivitetet që hasen në përditshmëri. Në këtë mënyrë, tha ministrja, kjo reformë sociale mundëson deinstitucionalizimin e institucioneve të mëdha të centralizuara për kujdes shëndetësor.

Më shumë
Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Kjo ueb faqe përmban "cookies" për të përmirësuar përvojën e shfrytëzuesve.

Nëse i pranoni kushtet, shtypni "Pajtohem". Më shumë Info.