29.10.2021

Takimi Shahpaska-Duxhak: Bashkëpunimi i deritanishëm me OKB-në jep rezultate të shkëlqyeshme, vazhdojmë me realizimin e qëllimeve të përbashkëta, që nënkupton mundësi të barabarta për të gjithë, në veçanti për kategoritë e rrezikuara të qytetarëve

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska sot realizoi një takim pune me koordinatoren të përhershme të OKB-së Rosana Duxhak, ku morën pjesë edhe përfaqësuesit e një pjesë të Agjencisë së OKB-së.

Më shumë

27.10.2021

Shahpaska: Familje përkujdesëse me një prind është shembull i jashtëzakonshëm i njerëzimit 

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot në Komunën e Radovishit e vizitoi familjen përkujdesëse me një prind të Natalia Gura.

Më shumë

27.10.2021

MPPS: Vijon pagesa shtesë e kompensimit për arsim 

Ju informojmë se vijon pagesa e kompensimit për arsim, që paguhet në rast se ka ankesë të zgjidhur pozitivisht dhe informim të vonuar nga ana e shkollave. Me këtë pagesë janë përfshirë 3872 përfitues.

Më shumë

26.10.2021

MPPS: Vijon pagesa në etapa e pensioneve të tetorit

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale informon se sot 26.10.2021 (e martë), fillon pagesa në etapa e pensioneve të tetorit. Pensionet do të paguhen para kohe dhe në etapa, për të mundësuar mbrojtje më të madhe të pensionistëve në kushte të rrezikut nga virusi COVID-19.

Më shumë

21.10.2021

Shahpaska – Di Xhovani: Krijimi i një qendre të re për fëmijët me autizëm është prioriteti kryesor

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, dhe përfaqësuesja e UNICEF-it në vend, Patricija Di Xhovani, sot mbajti takim punues, ku u fol për një bashkëpunim të mundshëm në procesin e hapjes së Qendrës së Re Ditore për fëmijë me autizëm, për të cilin MPPS ka siguruar hapësirë në Shkup.

Më shumë

15.10.2021

­­Ministrja Shahpaska nga miniera SASA: Punojmë në ndryshime në zgjidhjen ligjore me të cilën minatorët me një përvojë prej 40 vite do të dalin në pension

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot vizitoi Minierën e plumbit dhe zinkut – SASA në Makedonska Kamenicë. Pas takimit me drejtorin e përgjithshëm, Skot Jepland dhe një pjesë e udhëheqësisë së SASA, u takua dhe me minatorët që punojnë në brendësinë e minierës. Vizitën e udhëheqin persona që janë pjesë e ekipit profesional të minierës SASA.

Më shumë

15.10.2021

Shahpaska: Me mbindërtimin e kopshtit në Kriva Pallankë do të përkujdesen edhe 102 fëmijë

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, inspektoi në mbindërtimin e katit të ri të objektit ekzistues “Potocinja” të kopshtit “Detelinka”, i vendosur në qendrën e Kriva Pallankës. Me mbindërtimin e këtij kopshti rritet kapaciteti për përkujdesje të fëmijëve të moshës parashkollore për 102 vende të reja. Objekti që u ndërtua në vitin 1972 bëhet me pesë kënde të reja të lojërave, prej të cilave një është bërë për fëmijët deri në moshën dy vjeçe, ndërsa katër të tjerat janë për grupet heterogjene nga dy deri gjashtë vjeç. Objekti paraqitet sipas standardeve më të reja me çka mundësohet mbrojtja e mjedisit jetësor, sepse me punët ndërtimore parashikohet edhe zëvendësimi i sistemit të vjetër për ngrohje me dru, me sistemin e ri bashkëkohor për ngrohje me peleta.

Më shumë

14.10.2021

Shahpaska: Tërësisht e rishikojmë Rregulloren për normativa dhe standardet e të ushqyerit në kopshte

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot realizoi një takim online, ku u bisedua për avancimin dhe përmirësimin e ushqyerjes të fëmijëve në kopshte. Në takim morën pjesë përfaqësuesit e Administratës Daneze të Veterinarisë dhe Ushqimit, përfaqësuesit e Novo Nordisk, përfaqësuesit e UNICEF-it dhe bashkëshortja e Republikës së Maqedonisë së Veriut, Elizabeta Gjorgievska.

Më shumë

14.10.2021

Shahpaska: Me ndërtimin e kopshtit “Orce Nikollov” në Karposh 3, sigurojmë hyrjen e 100 fëmijëve të ri në sistemin e arsimit parashkollor

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, së bashku me kryetarin e Komunës së Karposhit, Stafan Bogoev, inspektuan në aktivitetet ndërtimore të kopshtit të fëmijëve “Orce Nikollov” në lagjen Karposh 3.

Më shumë

14.10.2021

Takimi i ministres Shahpaska me LSGM: Punonjësit e mediave janë partnerët tanë në avancimin e të drejtave të punëtorëve

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot kishte një mëngjes pune me përfaqësuesit e Lidhjes së Sindikatave të Gazetarëve të Maqedonisë (LSGM), ku u bisedua për avancimin e të drejtave të punës së punonjësve të mediave në vend.

Më shumë

14.10.2021

Shahpaska në takim me pensionistët në Koçanë: Punojmë në metodologjinë e re me të cilën pensionet do të harmonizohen me rritjen e pagës mesatare

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot u takua me anëtarët e Shoqatës së Pensionistëve nga Koçani, ku marrin pjesë edhe pensionistët e Çeshinovës-Obleshevës dhe Zrnovci, që vlen për një nga shoqatat më të mëdha sepse numëron rreth 8.000 pensionistë.

Më shumë

13.10.2021

Shahpaska: Në përfshirjen e re të kopshtit të fëmijëve në Koçanë do të përkujdesen 112 fëmijë

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot inspektoi përfshirjen e re të kopshtit të fëmijëve në Koçanë, kloni i kopshtit “Pavlina Veljanova”. Në gjashtë grupe, (dy çerdhe për fëmijë deri në moshën dy vjeçe dhe katër deri në moshën gjashtë vjeçe) do të përkujdesen 112 fëmijë. Ministrja Shahpaska potencoi se një nga përfitimet më të rëndësishme të kopshtit të ri është që ofron përkujdesje të fëmijëve me aftësi të kufizuar. Kopshti që ka përdhese dhe kat, disponon ashensor, dy kuzhina në përdhese dhe në kat, fushë të brendshme lojërash me tobogan që i lidh dy nivelet, si dhe përmbajtjet e tjera (alpinizëm, ngjitje) të cilat më të vegjëlve do t’iu mundësojnë përvojë të paharrueshme dhe të pazakontë nga mosha më e hershme për shfrytëzuesit e objektit. Kopshti i fëmijëve ka një kënd të jashtëm lojërash, që sipas nevojës mund të jetë i hapur ose i mbyllur në varësi nga kushtet e motit.

Më shumë

09.10.2021

Shahpaska nga “Tekstiliada” në Shtip: Me Ligjin e Ri të Marrëdhënieve të Punës për mbrojtje më të madhe të të drejtave të punëtorëve

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot mori pjesë në tribunën e pestë “Tekstiliada”, në Shtip, në organizim të shoqatës civile “Punëtor i zëshëm tekstili”. Në diskutimin e saj me temë “Institucionet në interes të punëtorëve” tha se Qeveria dhe Ministria e Punës dhe Politikës Sociale me kohë reagojnë dhe ndihmojnë në zgjidhje të shpejtë të problemeve të punëtorëve në veçanti për 42.000 të punësuar, kryesisht gra në industrinë tekstile.

Më shumë

08.10.2021

Shahpaska në Forumin e Lidhjes në Tiranë: Përmes Garancisë Rinore dhe Politikat e Tjera Rinore e zvogëluam papunësinë tek të rinjtë prej 43,2 në 28,3 për qind 

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot iu drejtua Forumit të shtatë me radhë për lidhje (Tirana Connectivity Forum), i cili u mbajt në Tiranë, nën moton “Së bashku ndërtojmë Ballkan më të mirë”, ku u diskutua për Planin Ekonomik dhe Investues të Bashkimit Evropian të vendeve nga Ballkani Perëndimor.

Më shumë

07.10.2021

Takimi Shahpaska-Manstirliu: Aktivizimi i tregut të punës dhe decentralizimi i shërbimeve sociale janë prioriteti kryesor dhe kyç për reformë të suksesshme sociale

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, pasdite në Tiranë, kishte takim me ministren e Shëndetësisë dhe Çështjet Sociale të Shqipërisë, Ogerta Manastirliu, ku folën për mundësitë për thellimin e bashkëpunimit në pjesën e çështjeve sociale.

Më shumë

07.10.2021

Ministrja Shahpaska në vizitë pune në Tiranë, Shqipëri

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, prej sot është në vizitë pune dy ditore në Tiranë, Shqipëri. Në kuadër të vizitës, ministrja Shahpaska do të ketë takim bilateral me Orgeta Manastirliu, ministren e Shëndetësisë dhe Çështjeve Sociale të Shqipërisë.

Më shumë

06.10.2021

Shahpaska me rastin e Javës Botërore të Fëmijëve: Për ne çdo fëmijë është i rëndësishëm, vazhdojmë të përpiqemi për rritje dhe zhvillim të duhur për më të rinjtë 

Në javën e parë të muajit tetor, kur shënohet Java Botërore e Fëmijëve, ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska i vizitoi fëmijët e Qendrës Ditore për fëmijë në rrezik në lagjen e Shuto Orizares. Duke uruar fëmijëri të lumtur dhe pa brenga për të gjithë fëmijët, Shahpaska tha se përkujdesja për më të vegjlit, në veçanti për fëmijët që vijnë nga familjet në rrezik social janë lartë në agjendën e Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale.

Më shumë

06.10.2021

Shahpaska: Plotësisht do t’i rishikojmë punët me përvojë të përfituar, përfundimisht zgjidhet problemi dhjetëvjeçar

Sot, ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, u takua me kryetarin e Komunës së Makedonska Kamenicës, Sonja Stamenkova dhe me përfaqësuesit e bordit të Shoqërisë për tregti dhe shërbime “Universal” SHPKNJP Shkup.

Më shumë

06.10.2021

Shahpaska: Draçeva me një kopsht të ri modern për 110 fëmijë, i ndërtuar sipas të gjitha standardeve evropiane

Sot u bindëm se punët ndërtimore të kopshtit të fëmijëve në IKPKF “8 Marsi” janë përfunduar, dhe së shpejti, pasi që t’i kalojë kontrollet e përshkruara dhe mbikëqyrje do t’i pranojë fëmijët e parë, tha ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, gjatë inspektimit të objektit në lagjen e Draçevës.

Më shumë

05.10.2021

Shahpaska: Me Strategjinë e re e rrisim ndërgjegjësimin e punëtorëve dhe punëdhënësve dhe i përforcojmë kapacitetet në fushën e sigurisë dhe shëndetit në punë 

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale mbajti sot një prezantim dhe diskutim publik mbi draft-tekstet e Strategjisë së re për Sigurinë dhe Shëndetin në Punë 2021- 2025 dhe Planin e ri të Veprimit për SSHP për periudhën 2021-2023. 

Më shumë

04.10.2021

Shahpaska: Fshati Angellci bëhet me kopsht për herë të parë, në dispozicion edhe për fëmijët e fshatrave përreth 

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska sot vizitoi fshatin Angellci, në komunën e Vasilevës, për të inspektuar punët  ndërtimore të kopshtit, i cili do të kujdeset për 53 fëmijë deri në moshën gjashtë vjeçare. Përveç fëmijëve nga ky fshat, kopshti i cili është pjesë e Institucionit Publik “Prva Radost” do të kujdeset edhe për fëmijët nga zonat më të afërta rurale, Gradashorci, Sedllarci, Edrenikovo dhe Velusa, e cila edhe pse nuk është nën komunën e Vasilevës është afër sepse është e lidhur mirë në aspektin e infrastrukturës. Sipas ministres Shahpaska, kopshti i ri është i pari në këtë vendbanim, dhe i dyti në komunën e Vasilevës është edhe një dëshmi tjetër se investimi në zhvillimin e hershëm të fëmijërisë është diçka që Qeveria dhe MPPS-ja në bashkëpunim me komunat po punojnë me përkushtim, qofshin ato zona urbane apo rurale. Brenda një viti janë hapur 15 kopshte të reja dhe dhjetë të tjera duhet të hapen deri në fund të vitit. 

Më shumë

04.10.2021

MPPS: Vijon pagesa e të drejtave nga mbrojtja sociale dhe e fëmijëve

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale informon se prej sot filloi pagesa e të drejtave në të holla nga mbrojtja sociale, e fëmijëve dhe civile  për muajin shtator 2021. Përfituesit e të drejtave që posedojnë kartela debitore do të mund të tërheqin të holla në bankomatet e bankave, t’i shfrytëzojnë mjetet për pagesa jo të gatshme në rrjetin e shitjes ose përmes sistemit bankar elektronik dhe celular prej sot – 4 tetor 2021. 

Më shumë

02.10.2021

Shahpaska: Shtëpia e grupit të vogël në Berovë është një histori suksesi për fëmijët pa prindër dhe kujdes prindëror 

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska e vizitoi shtëpinë e grupit të vogël në Berovë, e cila shtëpi është e para e këtij lloji në vendin tonë. Për momentin, katër fëmijë janë të vendosur në të, kurse për ta kujdeset një ekip prej 3 profesionistësh (edukatorë) dhe dy kujdestarë. Profilet profesionale të edukatorëve janë: edukator dhe rehabilitues special, punonjës social dhe mësues klasor. 

Më shumë

01.10.2021

Shahpaska: Shërbimi “Ndihmë dhe përkujdesje në shtëpinë e të moshuarve” në dispozicion edhe në mjedisin rural 


Në Ditën Ndërkombëtare të të Moshuarve 1 Tetori, ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, vizitoi Saveta Aleksova nga f. Dvorishtë dhe Paraskeva Stratorska nga f. Rusinovë, të dyja përfituese të shërbimit Ndihmë dhe përkujdesje në shtëpinë e të moshuarve. Sot, Shahpaska, potencoi se në takimet me qytetarët më të moshuar e vëren kënaqësinë e tyre. Me decentralizimin e shërbimeve sociale është bërë një hap i vërtetë. Sot, personat e moshuar ndihmën e marrin në shtëpinë e tyre ku ata ndihen më mirë. Me shërbimin e tillë, tha Shahpaska, hapet një mundësi për punësime të reja të personave me pozicion të ri të personave të cilët nga pozicioni pasiv social përfshihen në tregun e punës.

Më shumë

01.10.2021

Shahpaska: Redi-reciklimi është për ndërmarrjen sociale me të cilën i mbrojmë kategoritë e prekura të qytetarëve – grumbulluesit e mbeturinave

Sot, Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, në promovimin e ndërmarrjes së re sociale REDI Reciklimi që ka për qëllim t’i mbrojë kategoritë e prekura sociale të qytetarëve-grumbullues të mbeturinave, duke formuar punën e tyre. Për shkak të përfitimeve që do t’i mbajnë ndërmarrjet e tilla të Qeverisë dhe Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale që para disa viteve e nisi projektin për ndihmën teknike të financuar përmes IPA “Nxitje e ndërmarrjes sociale”.

Më shumë
Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Kjo ueb faqe përmban "cookies" për të përmirësuar përvojën e shfrytëzuesve.

Nëse i pranoni kushtet, shtypni "Pajtohem". Më shumë Info.