18.02.2021

Shahpaska: Qendra e parë e Resurseve Rinore në Gostivar është përgjigje ndaj nevojave të të rinjve në rajonin e Pollogut, duke i aktivizuar ata në tregun e punës dhe duke i inkurajuar frymën sipërmarrëse

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot mori pjesë në hapjen e Qendrës së Resurseve Rinore “I can” në Gostivar, e para e këtij lloji në vend, dedikuar për të rinjtë nga rajoni i Pollogut. Misioni i Qendrës është të përgatisë të rinjtë për pjesëmarrje aktive në tregun e punës, duke inkurajuar frymën sipërmarrëse dhe zgjidhjet inovative të biznesit, duke mbështetur digjitalizimin dhe idetë e gjelbra, si dhe krijimin e bashkëpunimit më të ngushtë me sektorin privat në rajon.

Më shumë

17.02.2021

Takimi i ministres Shahpaska me ambasadoren e Mbretërisë së Bashkuar në vendin tonë Sh.S. Rejçel Galovej  

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot u takua me ambasadoren e Mbretërisë së Bashkuar në vendin tonë SH. S. Rejçel Galovej, ku u bisedua për aktivitetet e kaluara dhe aktuale të Ministrisë dhe bashkëpunimin dhe mbështetjen e Ambasadës Britanike në vendin tonë.

Më shumë

17.02.2021

Shahpaska: Aksesi në shërbimet sociale, punësim, arsim dhe banim janë temat kryesore për të cilat Ministria është e gatshme të punojë në mënyrë që t’i ri-integrojë të kthyerit e ndjeshëm në komunitet​

Sot, ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, zhvilloi takim pune me përfaqësuesit e Bankës Botërore për të diskutuar ndihmën teknike dhe mbështetjen për ri-integrimin efektiv të të kthyerve të ndjeshëm, migrantë nga BE në Ballkanin Perëndimor, me vëmendje të veçantë për romët. Qëllimi është të zvogëlohet hendeku socio-ekonomik midis popullatës rome dhe jo-rome dhe parandalimi dhe mbrojtja e tyre nga  diskriminimi.

Më shumë

15.02.2021

Shahpaska: Dialogu është i hapur, qëllimi është i qartë - e diela do të jetë ditë jopune, punëtorët kanë të drejtë për të ardhura dhe pushim dinjitoz

Barazia për të gjithë dhe mbrojtje më e madhe e të drejtave të punëtorëve janë çështjet me prioritet të kësaj qeverie. Si rrjedhojë, zgjidhja ligjore cilësore që e diela të jetë ditë e pushimit javor është thelbësore.

Partnerët social pajtohen që duhet të ketë përjashtime, por vetëm në veprimtari të caktuara dhe vetëm tek ata punëdhënës ku procesi i punës është i një natyre të tillë që nuk mund të ndërpritet për shkak të procesit tekniko-teknologjik dhe nevojës për vazhdimësi. Për punëtorët që do të punojnë të dielën, përveç shtesës së përshtatshme të pagës për punë në ditë të pushimit javor në përputhje me ligjin dhe marrëveshjen kolektive, u takon edhe një ditë pushimi që do ta shfrytëzojnë në një ditë tjetër brenda javës.

Më shumë

15.02.2021

E diela të jetë ditë për pushim javor, tema kryesore e takimit të sotëm të Ministres Shahpaska me Sindikatën e Qendrës Klinike

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot zhvilloi takim online me përfaqësuesit e Sindikatës së Qendrës Klinike, ku diskutuan zgjidhjen ligjore që e diela të jetë ditë e pushimit javor.

Më shumë

12.02.2021

Shahpaska: Përvoja dhe shkathtësitë nga trajnimet e Institutit Demokratik Kombëtar për Çështjet Ndërkombëtare janë të vlefshme

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot mori pjesë në takim pune me përfaqësueset e Institutit Demokratik Kombëtar për Çështjet Ndërkombëtare (NDI) për vendin tonë.

Më shumë

12.02.2021

Shahpaska: Regjistrimi do të japë pasqyrë reale të nevojave të tregut të punës, politikave të sistemit pensional, edukimit parashkollor dhe kategorive të rrezikuara të qytetarëve

“Regjistrimi është operacioni më masiv, më i gjerë, më i besueshëm statistikor dhe aspak operacion politik dhe është një tregues i rëndësishëm i gjendjes në të cilin ndodhet popullsia”, theksoi ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, në fjalën e saj para qytetarëve rreth rëndësisë së regjistrimit si operacion më i rëndësishëm statistikor.

Më shumë

11.02.2021

Shahpaska: Janë legalizuar 55 shtëpi rome dhe nëntë janë rinovuar në Komunën e Vinicës, si pjesë e programit të BE IPA 2, vazhdojmë të kujdesemi për kategoritë më të rrezikuara të qytetarëve

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, së bashku me shefin e Sektorit për bashkëpunim në Delegacionin e BE-së në Shkup, Nikolla Bertolini dhe kryetarin e Komunës së Vinicës, Ivica Dimitrov, sot vizituan lagjen rome në Vinicë, për të inspektuar aktivitetet aktuale të projektit “Sigurimi i kushteve dinjitoze për banim për komunitetin rom në Komunën e Vinicës”,  si pjesë e Programit të Veprimit IPA II 2017.

Më shumë

10.02.2021

Shahpaska: Me kontroll të përforcuar  të Inspektoratit Shtetëror të Punës do të konstatohen shkeljet e Ligjit dhe do të shqiptohen sanksione ndaj shkelësve 

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, në paraqitjen e mbrëmshme në emisionin “Top Tema” të Tv Telma ka folur lidhur me zgjidhjen e re ligjore, ku parashikohet që e diela të jetë ditë e pushimit javor.

Më shumë

10.02.2021

Shahpaska: As Gruevski që iku, as Zaevi si kryeministër aktual i cili po lufton në krizën më të madhe, as ministrja e Punës dhe Politikës Sociale nuk u jep pension pensionistëve, ata kanë punuar gjatë gjithë jetës së tyre dhe e kanë merituar

 

“Në zgjidhjen ligjore, që e diela të jetë ditë pushimi javor, si Ministri e Punës dhe Politikës Sociale jemi duke punuar në tre muajt e fundit. Përmes takimeve të shumta, debateve, takimeve, kemi biseduar me sindikatat si përfaqësues të punëtorëve, Odave, organizatave të punëdhënësve, në fakt me të gjithë aktorët në shoqëri, kemi debatuar seriozisht të gjitha dobësitë dhe përparësitë të kësaj zgjidhjeje. E diela - ditë pushimi për punëtorët, për të qenë së bashku me familjet e tyre, për të vazhduar ato tradita familjare që janë lënë pas dore në të kaluarën në garën me kohën”, theksoi ministrja Shahpaska në emisionin e mëngjesit në TV Sitel, duke folur për ndryshimet në Ligjin për marrëdhëniet e punës, i cili parashikon që e diela të jetë ditë e pushimit javor.

Më shumë

08.02.2021

Shahpaska: Ministria e Punës dhe Politikës Sociale vazhdon të mbështesë fuqimisht punën e Këshillit Kombëtar për Siguri dhe Shëndet në Punë

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot u takua me kryetaren e Këshillit Kombëtar për Siguri dhe Shëndet në Punë (SSH), prof. dr. Çalovska dhe prof. dr. Karaxhinska Bislimovska, anëtare e Këshillit të SSHP.

Më shumë

05.02.2021

Shahpaska në Këshillin Ekonomik-Social: Ndryshimet ligjore për të dielën - ditë për pushimin javor, që i prezantuam sot, janë bazë e mirë për të arritur një zgjidhje përfundimtare

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot para anëtarëve të Këshillit Ekonomik-Social e prezantoi versionin e fundit të Projektligjit për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për marrëdhëniet e punës, me të cilin rregullohet që dita e diel të jetë ditë e pushimit javor.

Më shumë

04.02.2021

Ministrja Shahpaska në Sesionin e Parë të Rregullt të Këshillit Ekzekutiv të UNDP/UNFPA/UNOPS, dha mbështetje të fortë në emër të Qeverisë së RMV për miratimin e Dokumentit të Programit të Shtetit të UNFPA për periudhën vjetore 2021-2025

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, si përfaqësuese më e lartë e Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, mori pjesë në Sesionin e Parë të Rregullt të Këshillit Ekzekutiv të UNDP/UNFPA/UNOPS, që u zhvillua më 3 shkurt, ku dha mbështetje të fuqishme në emër të Qeverisë për miratimin e Dokumentit të Programit të Shtetit të UNFPA-s për periudhën vjetore 2021-2025.

Më shumë

03.02.2021

MPPS mori pjesë në përgatitjen e Rekomandimit të Këshillit të Evropës për respektimin e të drejtave të njeriut në kohë krize, me fokus të veçantë për grupet e cenueshme

Komiteti i Përhershëm për Luftën kundër Diskriminimit, Diversitetit dhe Përfshirjes (Steering Committee on Anti-Discrimination, Diversity and Inclusion  (CDADI), që u krijua nga Komiteti i Ministrave të Këshillit të Evropës në vitin 2019, miratoi sot “Rekomandimin e Komitetit të Ministrave të Këshillit të Evropës për respektimin e barazisë dhe mbrojtje nga diskriminimi dhe urrejtja gjatë Covid-19 dhe kriza të ngjashme në të ardhmen”, që pritet të miratohet nga Komiteti i Ministrave në seancën që do të mbahet në maj të këtij viti.

Më shumë

03.02.2021

Zaev dhe Shahpanska: Ndërtojmë zgjidhje sistemike që qytetarët më të prekur të marrin shtëpi banimi, qasje në shëndetësi, arsim dhe punësim

Kryeministri Zoran Zaev bashkë me ministren e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, ambasadorin e BE-së në vend, Dejvid Gir, deputeten, Latifa Shikovska dhe përfaqësuesit e organizatave civile dhe komunave që zbatojnë projektet, njoftuan fillimin e realizimit të projekteve të strehimin e Romëve.

Më shumë

03.02.2021

MPPS: Prej nesër fillon pagesa e të drejtave nga mbrojtja sociale, e fëmijëve dhe civile

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale informon se nga nesër, 4 shkurt 2021 (e enjte) fillon pagesa e të drejtave në të holla nga mbrojtja sociale, e fëmijëve dhe mbrojtja civile (të gjitha të drejtat në të holla) për muajin janar 2021.

Më shumë

01.02.2021

Ministrja Shahpaska sot u takua me anëtarët e rinj të Komisionit për Parandalim dhe Mbrojtje nga Diskriminimi

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot u takua me anëtarët e rinj të Komisionit për Parandalimin dhe Mbrojtjen nga Diskriminimi, të cilët morën mbështetjen e deputetëve të Kuvendit me 61 vota “PRO”.

Më shumë

01.02.2021

Këshilli Ekonomik-Social diskutoi konceptin e pakos së pestë të masave ekonomike

Këshilli Ekonomik-Social në seancën e sotme, të kryesuar nga ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, ku morën pjesë zëvendëskryeministri Fatmir Bytyqi dhe përfaqësues të partnerëve socialë, Lidhja e Sindikatave të Maqedonisë, Konfederata e Sindikatave të Pavarura të Maqedonisë dhe Organizatës së Punëdhënësve u shqyrtua koncepti i pakos së pestë të masave ekonomike për ndihmë dhe mbështetje të ekonomisë dhe qytetarëve.

Më shumë
Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Kjo ueb faqe përmban "cookies" për të përmirësuar përvojën e shfrytëzuesve.

Nëse i pranoni kushtet, shtypni "Pajtohem". Më shumë Info.