30.11.2021

Ministrja Shahpaska e prezantoi Projekt-buxhetin qytetar të MPPS-së për vitin 2022: Rritim investimet kapitale për 100%, ndërtojmë kopshte të reja, Shtëpi të të Moshuarve dhe Qendra Ditore për Personat me Aftësi të Kufizuara 

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot në konferencë për media e prezantoi Projekt-buxhetin qytetar të Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale për vitin 2022, që i pasqyron plotësisht përpjekjet dhe prioritetet e Ministrisë – adresimin e nevojave të qytetarëve me theks mbi kategoritë e ndjeshme. 

Më shumë

29.11.2021

Takim Shahpaska-Forsgren Bengtson: Ekipet mobile kundër trafikimit janë një shembull pozitiv i pranuar nga vendet e tjera të rajonit 

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot ka takuar ambasadoren e Suedisë në Republikën e Maqedonisë së Veriut, Kristin Forsgren Bengtson. 

Në takim i prezantoi aktivitetet që Ministria e Punës dhe Politikës Sociale i ndërmerr në vazhdimësi në drejtim të parandalimit dhe mbrojtjes së viktimave të trafikimit, veçanërisht grave dhe fëmijëve. 

Më shumë

27.11.2021

Takimi Shahpaska – Granata: Nëpërmjet një procesi konsultimi të gjerë do të arrijmë ligjin më të mirë për barazinë gjinore, Komisioni i Venecias është konsultuar në një fazë të hershme  

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Jagoda Shahpaska realizoi një takim me Simona Granata Mengini, sekretare e Komisionit të Venecias, në të cilin u bisedua për procesin e përgatitjes së zgjidhjes ligjore për barazinë ligjore dhe konsultimet gjithëpërfshirëse që Ministria i udhëheq me të gjitha palët e përfshira dhe institucionet.

Më shumë

27.11.2021

Takim Shahpaska-Samarxhiq Markoviq: Politikat për kategoritë e ndejshme të qytetarëve japin rezultate, përvojat e partnerëve tanë nga Këshilli i Evropës janë mbështetje e rëndësishme 

Në margjinat e Konferencës Ndërkombëtare për Gratë Rome, ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Jagoda Shahpaska u takua me Drejtoreshën e Përgjithshme të Drejtorisë për Demokraci Snezhana Samarxhiq Markoviq. 

Më shumë

26.11.2021

Shahpaska në Konferencën Ndërkombëtare për Gratë Rome: Me politika kundër stereotipave gjinore dhe seksizmit krijojmë një shoqëri që integron 

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, mori pjesë në Konferencën e 8-të Ndërkombëtare të Grave Rome, organizuar nga Këshilli i Evropës në Strasburg, ku ndër të tjera, u diskutua edhe për ndikimin që Covid-19 e pati tek romët në aspektin e kujdesit shëndetësor, por edhe në aspektin e të drejtave të njeriut, diskriminimit, racizmit, punësimit, barazisë gjinore, rinisë. 

Më shumë

26.11.2021

MPPS: Vijon pagesa në etapa e pensioneve të nëntorit 

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale informon se sot 26.11.2021 (e premte), fillon pagesa në etapa e pensioneve të nëntorit. Pensionet do të paguhen para kohe dhe në etapa, për të mundësuar mbrojtje më të madhe të pensionistëve në kushte të rrezikut nga virusi COVID-19. 

Më shumë

17.11.2021

Shahpaska: Ftojmë qytetarët të shfrytëzojnë masat aktive të Planit Operativ për ta rritur aktivitetin e tregut të punës

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, në vizitën e sotme në Krushevë, ftojë qytetarët të përfshihen dhe t’i shfrytëzojnë masat aktive të Planit Operativ, me qëllim të zvogëlohet papunësia në llogari të rritjes së aktivitetit të tregut të punës. Gjatë inspektimit në implementimin e programit për Kujdesin ekonomik të Planit Operativ përmes së cilës zbatohet masa Punë e dobishme komunale, ministrja e vizitoi Qendrën Ditore të fëmijëve dhe të rinjve me nevoja të veçanta dhe 76 vjeçarja Sonja Runeska. Në Krushevë përmes masave Trajnim dhe Punësim të personave të cilët kujdesen për personat me aftësi të kufizuara dhe personat me sëmundje kronike të komunitetit dhe Mbështetje të sipërmarrjes dhe formimit të subjekteve juridike, ofrues të shërbimeve për kujdes të komunitetit, janë të punësuar 13 persona të cilët ofrojnë kujdes për gjithsej 58 përfitues.

Më shumë

17.11.2021

MPPS: Janë siguruar 284,9 milionë denarë shtesë për 1.216 punësime të reja përmes Planit Operativ për Punësim 

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale ka siguruar 284,9 milionë denarë shtesë për 1.216 punësime të reja, të cilat do të realizohen përmes Planit Operativ të programeve dhe masave aktive për punësim. 

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut në seancën e djeshme, me propozim të Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale, e shqyrtoi dhe e pranoi Planin Operativ të rishikuar për programet dhe masat aktive për punësim dhe shërbime në tregun e punës për vitin 2021. Në Planin Operativ të rishikuar janë implementuar mjete shtesë në shumë prej 284.960.000 denarëve të siguruara nga Buxheti i Republikës së Maqedonisë së Veriut. 

Më shumë

16.11.2021

Takimi Shahpaska-Tavila: Me harmonizimin e mirë të mbrojtjes shëndetësore dhe sociale, qytetarët fitojnë drejtësi dhe barazi më të madhe në qasjen në shërbime 

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot ka takuar përfaqësuesen e OBSH-së në Maqedoninë e Veriut, Xhihan Tavila, shefen e Zyrës Evropiane të OBSH-së në Venecia, Itali, Kris Braun dhe bashkëpunëtorë të tjerë. 

Temë e takimit ishte trajtimi i pabarazive socio-ekonomike në ofrimin e shërbimeve shëndetësore për qytetarët. Theksi u vu në bashkëpunimin ndërinstitucional dhe shkëmbimin e të dhënave si veçanërisht të rëndësishme në krijimin e masave për kategoritë e ndjeshme të qytetarëve. 

Më shumë

15.11.2021

Shahpaska: Situata me Covid 19 në kopshte mbetet e qëndrueshme  

“Në shtatë ditët e fundit janë regjistruar 5 fëmijë të sapo infektuar në kopshte dhe 21 punonjës, gjë që tregon se situata me pandeminë në kopshte është e qëndrueshme dhe se ata janë një vend i sigurt për t’u kujdesur për fëmijët nga zero deri në gjashtë vjeç”, tha ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, në një intervistë për “Brifingun e mëngjesit”. 

Më shumë

15.11.2021

Ministrja Shahpaska në “Brifingun e mëngjesit”: Me Ligjin e Ri të Marrëdhënieve të Punës, shkurtohet kohëzgjatja e Kontratave me kohë të caktuar 

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, në intervistën e “Brifingut të mëngjesit”, deklaroi se pret nga deputetët sa më shpejtë të votojnë zgjidhjen ligjor, e diela ditë jopune, sepse kjo është në dobi të të gjithë qytetarëve. Ajo tha se për këtë propozim ligj i cili është në lexim të dytë në Komisionin e Punës dhe Politikës Sociale, kishte disa përpjekje të hapen një debat për amendamentet që para zgjedhjeve lokale.

Më shumë

10.11.2021

Shahpaska: Ndryshimet e propozuara në menynë në kopshte janë thelbësore për zhvillimin e duhur të fëmijës 

Grupi i Punës për rishikimin e Rregullores për normat dhe standardet e të ushqyerit në kopshte ka mbajtur sot takim pune në Ministrinë e Punës dhe Politikës Sociale. Në takimin e hapur nga ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, u diskutuan ndryshimet e propozuara në menynë e kopshteve të fëmijëve. 

Më shumë

04.11.2021

Ministrja Shahpaska ndau plaketat për kompanitë të renditura më mirë në vendin tonë në përputhje me Çmimin kombëtar të kompanive me praktikë më të mirë për siguri dhe shëndet në punë në vitin 2021

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska sot ndau plaketat për tre kompanitë në vend të renditura më mirë sipas Çmimit kombëtar të kompanive me praktikë më të mirë për siguri dhe shëndet në punë për vitin 2021. Zgjedhjen e kompanive e organizon Këshilli Nacional i Sigurisë dhe Shëndetit në Punë, me mbështetje të Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale.

Në përputhje me rezultatet e punës së komisioneve dhe vlerësimin, fituesit e plaketave këtë vite janë kompanitë: Kromberg dhe Shubert (Kromberg & Shubert) – Manastir, Qumështorja SHA – Manastir dhe Rive Shped – Bogdancë.

Më shumë

03.11.2021

Shahpaska: Deri në nëntor u realizuan 85% e Planit Operativ të Programeve Aktive dhe Programeve Aktive dhe Masave të Punësimit, janë siguruar shtesë 284 milionë denarë për masat më atraktive 

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot kishte takim pune me drejtorin e Agjencisë së Punësimit të Republikës së Maqedonisë Veriore, Abdush Demiri, ku u prezantua raporti i realizimit të Planit Operativ të Programeve Aktive dhe Masat për Ppunësim për këtë vit.

Më shumë

02.11.2021

Takimi Shahpaska-Gallovej: Intensifikojmë bashkëpunimin me Britaninë e Madhe, avancimi i pozicionit të romëve është prioritet i përbashkët

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot realizoi takim me ambasadoren e Mbretërisë së Bashkuar në vendin tonë, N. E. Rejçell Gallovej. Në takim, ministrja dhe ambasadorja biseduan për projektet aktuale të Ministrisë, me theks të veçantë të projekteve që i referohen për ndihmë dhe ri integrim të romëve gjatë kohës së krizës së Covid.

Më shumë

01.11.2021

MPPS: Vijon pagesa e të drejtave nga mbrojtja sociale dhe e fëmijëve

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale informon se prej sot filloi pagesa e të drejtave në të holla nga mbrojtja sociale, e fëmijëve dhe civile  për muajin tetor 2021. 

Përfituesit e të drejtave që posedojnë kartela debitore do të mund të tërheqin të holla në bankomatet e bankave, t’i shfrytëzojnë mjetet për pagesa jo të gatshme në rrjetin e shitjes ose përmes sistemit bankar elektronik dhe celular prej sot – 1 nëntor 2021. 

Më shumë
Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Kjo ueb faqe përmban "cookies" për të përmirësuar përvojën e shfrytëzuesve.

Nëse i pranoni kushtet, shtypni "Pajtohem". Më shumë Info.