19.05.2021

Shahpaska në takim me Lidhjen e Shoqatave të Pensionistëve: Vazhdojmë me kujdesin për kategorinë më të moshuar të qytetarëve, i afrojmë shërbimet sociale në vendin e banimit, investojmë në shtëpi të reja për të moshuarit

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot u takua me përfaqësuesit e Lidhjes së Shoqatave të Pensionistëve.

Në takim u fol për nevojat dhe sfidat me të cilat ballafaqohen pensionistët, me çka u theksua se Ministria e Punës dhe Politikës Sociale, si ministri përkatëse, ku në fokus të punës së tyre është kujdesi për kategoritë e rrezikuara të personave, duke përfshirë edhe popullsinë më të moshuar, pensionistët, në mënyrë serioze i qaset drejt gjetjes së zgjidhjeve më të mira që janë në interes të tyre.

Përfaqësuesit e Lidhjes së Shoqatave të Pensionistëve mirëpritën qëndrimin pozitiv të deritanishëm ndaj kategorisë më të moshuar të qytetarëve në vend, për sa i përket pagesës së rregullt dhe të parakohshme të pensioneve, si dhe përfshirjen e një pjese të pensionistëve me pakon e katërt të masave dhe ndihmën e dhënë atyre me pension deri më 15.000 denarë.

Gjithashtu, u mirëprit edhe përparësia për vaksinim kundër Covid-19, sipas grupeve të moshuara të kësaj kategorie të qytetarëve që numëron rreth 325.000 persona.

Ministrja Shahpaska njoftoi për aktivitetet e ndërmarra konkrete në drejtim të përmirësimit të shërbimeve sociale për mbrojtje dhe ndihmë të pensionistëve, me çka, siç theksoi, ka bashkëpunim të shkëlqyeshëm me njësitë lokale në vend.

“Nëpërmjet procesit të decentralizimit të shërbimeve sociale dhe lidhje të marrëveshjeve me 19 komuna e sigurojmë shërbimin ndihmë në shtëpitë e të moshuarve për kategorinë më të vjetër të qytetarëve. Kështu, si ofrues të shërbimeve i angazhojmë ata që më vështirë punësohen dhe në këtë mënyrë i aktivizojmë në tregun e punës. Ky shërbim social është falas për shfrytëzuesit, ndërsa personat e angazhuar i paguan komuna. Përmes kësaj qasje, mundësojmë personat e moshuar të qëndrojnë në mjedisin e tyre ku ndihen më rehat, ndërkohë të marrin ndihmën e nevojshme”, tha Shahpaska.

Lidhur me çështjen e rritjes së kapaciteteve për akomodim të personave të moshuar dhe pensionistëve, ministrja njoftoi se për momentin po punohet në zgjerimin e kapacitetit të Shtëpisë për personat e moshuar në Berovë dhe vijon adaptimi dhe zgjerimi i një objekti tjetër për Shtëpinë e personave të moshuar në Probishtip.

Bashkëbiseduesit shprehën kënaqësi nga takimi i sotëm dhe gatishmëri për bashkëpunimin e ardhshëm për të gjitha çështjet që i përkasin nevojave të pensionistëve.

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Kjo ueb faqe përmban "cookies" për të përmirësuar përvojën e shfrytëzuesve.

Nëse i pranoni kushtet, shtypni "Pajtohem". Më shumë Info.