03.09.2021

Shahpaska: Vazhdojmë me renovimin e kopshteve të fëmijëve 

Sot, ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, e vizitoi kopshtin e fëmijëve “7 Shtatori” në Pehçevë. Në kopsht janë rinovuar dy kënde lojërash, tërësisht të pajisura me dollapë të reja, tavolina dhe karrige. Është rikonstruuar gardhin e oborrit, janë rinovuar rrugët e betonit në të cilën ecin fëmijët në kopsht, ndërsa më të vegjlit do të luajnë në shtresat e reja të buta të reja të vendosura dhe atë me rekuizita që mundësojnë rritje të drejtë dhe zhvillim. 

“Kopshti i fëmijëve në Pehçevë sot ka të pranishëm rreth 85 fëmijë me të cilët punojnë profile të larta-profesionale të përkëdhelësve dhe edukatorëve. Fëmijët mësojnë përmes lojës, socializohen, i pranojnë dallimet. Arsimi parashkollor është mjet i rëndësishëm në procesin e fëmijëve. 4 vitet e kaluara janë ndërtuar ose rinovuar gjithsej 60 kopshte, ndërsa konkretisht kopshti në Pehçevë ishte rinovuar me fondet e bllok grante në vlerë prej 1.7 milionë denarë”, deklaroi ministrja Shahpaska.

 

Drejtoresha e kopshtit “7 Shtatori” Vaska Simovska e informoi ministren Shahpaska se në institucionin respektohen masat për mbrojtjen e Covid-19 dhe të gjithë punonjësit janë të vaksinuar.

 

Ministrja Shahpaska informoi se MPPS nga afër po monitoron gjendjen me pandeminë në kopshtet dhe në atë drejtim duke pasur faktin se më parë në kopshte nuk ekzistonte transmision të virusit midis fëmijëve, ajo pret edhe këtë valë të shkaktuar nga lloji Delta në mënyrë të sigurt të tejkalohet me qëllim kthimin e përditshmërisë normale. 

Në takimin e fundit të ministres me drejtorët e kopshteve të mbarë vendit u konstatua se respektimi i Protokollit për Parandalimin dhe Kujdesin nga Përhapja e Virusit është mekanizmi themelor mbrojtës për funksionimin e pandërprerë të kopshteve të fëmijëve. Në takimin online midis të punësuarve në kopshtet me doktorët epidemiologë u shqyrtua dilema në lidhje me imunizimin.

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Kjo ueb faqe përmban "cookies" për të përmirësuar përvojën e shfrytëzuesve.

Nëse i pranoni kushtet, shtypni "Pajtohem". Më shumë Info.