06.07.2021

Ministrja Shahpaska: Shtëpia e të moshuarve “Dr. Ivan Vllashki” në Berovë zgjeroi kapacitetin për 10 persona, MPPS investoi në pajisjen e saj me shumën mbi 1.300.000 denarë

“Për ne si Qeveri, dhe ministri përkatëse, prioriteti ynë i lartë është kujdesi për qytetarët, në veçanti kategoritë e rrezikuara, duke filluar nga mosha më e re e deri te qytetarët më të moshuar”, tha ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Jagoda Shahpaska, në hapjen e sotme të hapësirës së re të Shtëpisë së të Moshuarve “Dr. Ivan Vllashki” në Berovë.


Ministria e Punës dhe Politikës Sociale në këtë projekt mori pjesë përmes Programit për ndërtim, pajisje dhe mirëmbajtje të objekteve për mbrojtje sociale dhe shtëpitë e të moshuarve, me furnizime, dërgesa dhe montazhe të pajisjes në shumë mbi 1.300.000,00 denarë.

“Me rindërtimin e Shtëpisë së të moshuarve në Berovë, u siguruan 10 vende shtesë, përkatësisht gjithsej kapacitet për 39 persona të moshuar, si dhe punësim për 7 persona të ri. Mundësuam kushte dinjitoze, të përfshirë me mbështetje shëndetësore psiko-sociale nga persona profesionistë”, tha ministrja Shahpaska.

Ajo potencoi se krahas sigurimit të kushteve dhe kapacitetit të sistemimit, ministria në mënyrë aktive punon në decentralizimin e shërbimeve sociale dhe së shpejti në Komunën e Berovës do të jetë në dispozicion edhe shërbimi ndihmë dhe kujdes në shtëpinë e të moshuarve dhe personat e dobët, si njëra nga 19-të komunat që nënshkruan marrëveshje për grant, për zhvillimin e shërbimeve sociale në nivel lokal.

Ministrja Shahpaska falënderoi për mbështetjen ambasadën e Zvicrës dhe Rajonin Lindor të Planit, sepse përmes forumeve të komuniteteve të rajonit, në partneritet me komunat, realizohen projekte që janë shumë të rëndësishme për të gjithë qytetarët në vend.

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Kjo ueb faqe përmban "cookies" për të përmirësuar përvojën e shfrytëzuesve.

Nëse i pranoni kushtet, shtypni "Pajtohem". Më shumë Info.