16.03.2023

МТСП: Организирана обука на тема ,,Родово одговорно буџетирaње и неговата примена во секторските политики и програми''
 
Министерството за труд и социјална политика продолжува со активностите насочени кон вклучување на родовата перспектива во буџетските политики и процесот на стратешко планирање.

За таа цел во Ресурсниот центар за родово одговорно креирање на политики и буџетирање се организира дводневна обука на тема ,,Родово одговорно буџетирaње и неговата примена во секторските политики и програми''.

На обуката присуствуваат претставници од: Управа за извршување на санкции, Институт за јавно здравје, Агенција за аудио аудио визуелни медиумски услуги, Агенција за катастар на недвижности, Центар за стручно образование.

Обуката е дел од активностите на проектот „Унапредување на институционализацијата на РОБ преку систематска интеграција на родовата перспектива во стратешкото планирање и програмирање на владините институции во Северна Македонија“, поддржан од канцеларијата UN-Women во Скопје. 
 

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Овој веб сајт користи колачиња "Cookies", за да го подобри корисничкото искуство.

Доколку ги прифаќате условите притиснете “Се согласувам”. Повеќе инфо.

var prevDropDown = null; function dropDown(src) { if (prevDropDown != null) { prevDropDown.className = "mnuHidden"; } var id = src.id; var subMenuTable; var childID = id + '_submenu'; subMenuTable = document.getElementById(childID); subMenuTable.className = "mnuVisible"; prevDropDown = subMenuTable; }