Студиска посета во Брисел

 
Oбезбедување на богата платформа со знаење за функционирањето на Европските институции во врска со процесот на проширување но и во врска со прилагодувањето и спроведувањето на своите политики за вклучување на Ромите и унапредување на соработката помеѓу Одделението за Имплеменатција на Стратегијата и Декадата за Ромите ( ОИСДР) и Кабинетот на Министерот без ресор, но истовремено и – ова беа главните цели на петдневната (13 – 18 Ноември 2011 година) студиска посета во Брисел. Таа беше организирана од проектот со помош на гореспоменатите институции и Европската Делегација во Скопје. Имајќи ја во предвид важноста на европските искуства за нас, акцентот на студиската посета беше  токму врз “собирање„ знаење од самите ЕУ институции, организации, правни застапништва и сл. кои можат и треба да се применуваат во нашата земја.

Учесници во посетата беа Министерот без ресор, Неждет Мустафа и членовите од неговиот кабинет, Мабера Камбери – Раководител на секторот за координација и техничка поддршка на Министерот за труд и социјална политика, двајца членови на ОИСДР и еден од Секторот за Европски прашања.


Студиска посета во Брисел, Белгија 13 – 18 Ноември, 2011

Агендата на посетата се состоеше од состаноци со институциите – домаќини, разни организации и мрежи, а предизвика позитивна повратна реакција и кај учесниците и кај проектниот тим. Особено беа задоволни заради изборот на институтциите што беа посетени оти целите беа постигнати.

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Овој веб сајт користи колачиња "Cookies", за да го подобри корисничкото искуство.

Доколку ги прифаќате условите притиснете “Се согласувам”. Повеќе инфо.

var prevDropDown = null; function dropDown(src) { if (prevDropDown != null) { prevDropDown.className = "mnuHidden"; } var id = src.id; var subMenuTable; var childID = id + '_submenu'; subMenuTable = document.getElementById(childID); subMenuTable.className = "mnuVisible"; prevDropDown = subMenuTable; }