Опис на проектот

Проект "Поддршка за имплементација на Стратегијата за Ромите – ИПА 2007"

Основната цел на проектот „Поддршка за имплементација на Стратегијата за Ромите„ (Support to the Implementation to the Strategy of Roma) е зајакнување на институционалниот капацитет на координативните структури за имплементација на националната Стратегија за Ромите и Декадата за вклучување на Ромите 2005-2015, со единствена цел да придонесе кон подобрување на состојбата на Ромите во земјата.

Повеќе


Проценка на Стратегијата за Ромите

Клучни документиКомуникациска стратегија                 (Communication Strategy)

Проекти како дел од имплементацијата на локални акциони планови

 

 

Резиме на проекти

Извештаи подготвени во рамките на проектот

Извештаи подготвени во рамките на проектот Поддршка за имплементација на Стратегијата за Ромите


Настани/соопштенија/билтени

Студиска посета во Брисел

Oбезбедување на богата платформа со знаење за функционирањето на Европските институции во врска со процесот на проширување но и во врска со прилагодувањето и спроведувањето на своите политики за вклучување на Ромите и унапредување на соработката помеѓу Одделението за Имплеменатција на Стратегијата и Декадата за Ромите ( ОИСДР) и Кабинетот на Министерот без ресор, но истовремено и – ова беа главните цели на петдневната (13 – 18 Ноември 2011 година) студиска посета во Брисел. Таа беше организирана од проектот со помош на гореспоменатите институции и Европската Делегација во Скопје. Имајќи ја во предвид важноста на европските искуства за нас, акцентот на студиската посета беше токму врз “собирање„ знаење од самите ЕУ институции, организации, правни застапништва и сл. кои можат и треба да се применуваат во нашата земја.

Повеќе

21-ви Меѓународен управен комитет–„Декада за вклучување на Ромите 2005-2015„

Во организација на Владата на Република Македонија во Скопје започна 21от Меѓународен управен комитет-Декада за вклучување на Ромите 2005-2015“, на кој се разговара за можностите за унапредување на состојбата на Ромите, за декадните национални планови и стратегии и досега преземените активности.

Повеќе

Билтени


Промотивни материјали

Брошури

Летоци

Други корисни информации

Тимот на проектот го сочинуваат:

Директор на проектот, Nigel Shakespear

Тим лидер, Ognian Drumev Асистен

Тим лидер, Valery Pandzarov

Клучeн експерт, Fernando Villarreal

Персонал за поддршка на проектот, Татјана Мијовска, Срѓан Рашити 

Повеќе
Листа и контакти на Ромски невладини организации Повеќе


This project is funded by the European Union

Проектот е финансиран од Европската Унија

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Овој веб сајт користи колачиња "Cookies", за да го подобри корисничкото искуство.

Доколку ги прифаќате условите притиснете “Се согласувам”. Повеќе инфо.

var prevDropDown = null; function dropDown(src) { if (prevDropDown != null) { prevDropDown.className = "mnuHidden"; } var id = src.id; var subMenuTable; var childID = id + '_submenu'; subMenuTable = document.getElementById(childID); subMenuTable.className = "mnuVisible"; prevDropDown = subMenuTable; }