Шанса за сите: Оперативен план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2018 година 

Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2018 година нуди шанса за сите категории невработени лица, како и можности за самовработување, обуки за стекнување на нови вештини, поддршка на работодавачите и други мерки  и услуги со цел зголемување на вработеноста и вработливоста.


Погледнете ја брошурата каде што има краток преглед на сите мерки, а ние овде издвојуваме само мал дел од програмите и мерките:

· Неповратни средства за самовработување од 246.000 до 615.000 денарари

· Поддршка за ново вработување од 92.000 до 768.750 денари за микро, мали и средни фирми, социјални претпријатија и граѓански организациж

· Поддршка за вработување на лица со попреченост

· Обуки на работно место за познат работодавач, за стручни квалификации според барања на работодавачи, за побарувани занимања и занаети, практиканство

· И други мерки и услуги кои се реализираат преку Агенцијата за вработување на РМ, наменети за зголемување на вработеноста и вработливоста на евидентирани невработени лица

 

Посетете го најблискиот центар за вработување и информирајте се за можностите и критериумите.


Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Овој веб сајт користи колачиња "Cookies", за да го подобри корисничкото искуство.

Доколку ги прифаќате условите притиснете “Се согласувам”. Повеќе инфо.

var prevDropDown = null; function dropDown(src) { if (prevDropDown != null) { prevDropDown.className = "mnuHidden"; } var id = src.id; var subMenuTable; var childID = id + '_submenu'; subMenuTable = document.getElementById(childID); subMenuTable.className = "mnuVisible"; prevDropDown = subMenuTable; }