Обучен тим од 35 професионалци од повеќе области  

Министерството за труд и социјална политика заедно со УНИЦЕФ организираше тренинг и обучи тим од 35 професионалци од повеќе области. Овој тим ќе може да прави проценка на можностите и потребите на лицата со попреченост.

Всушност тимот е обучен да може да направи проценка што самите лица со попреченост може да прават и како нивните можности да се подобрат и зголемат.

На овој начин Министерството за труд и социјална политика наместо да се фокусира на попреченоста, се фокусира на можностите на овие лица и нивно унапредување.

Ekip i trajnuar me 35 profesionistë nga më shumë sfera

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale së bashku me UNICEF-in organizoi trajnim ku trajnoi një ekip prej 35 profesionistësh nga disa fusha. Ky ekip do të jetë në gjendje të vlerësojë mundësitë dhe nevojat e personave me aftësi të kufizuara.

Në fakt, ekipi është trajnuar që të jetë në gjendje të bëjë një vlerësim lidhur me atë se çfarë janë në gjendje të bëjnë këta persona, dhe si të përmirësohen mundësitë e tyre.

Në këtë mënyrë, Ministria e Punës dhe Politikës Sociale në vend të kësaj fokusohet në pengesat e këtyre personave, do të fokusohet në mundësitë dhe avancimin e tyre.

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Овој веб сајт користи колачиња "Cookies", за да го подобри корисничкото искуство.

Доколку ги прифаќате условите притиснете “Се согласувам”. Повеќе инфо.

var prevDropDown = null; function dropDown(src) { if (prevDropDown != null) { prevDropDown.className = "mnuHidden"; } var id = src.id; var subMenuTable; var childID = id + '_submenu'; subMenuTable = document.getElementById(childID); subMenuTable.className = "mnuVisible"; prevDropDown = subMenuTable; }