МТСП: Министерството за труд и социјална политика оценето како најтранспарентно во истражувањето на Мeтаморфозис 

Резултатите од истражувањето на организацијата „Метаморфозис“ за трансапрентноста на владите во регионот и институциите во Република Македонија, покажуваат дека Министерството за труд и социјална политика е најтранспарентно во своето работење. 

Ова вчера на презентација во Владата го соопштиле претставниците на невладината организација. Особено ни е драго за ваквите наоди кои сметаме дека реално го отсликуваат начинот на кој работи министерството по промената на власта во Македонија. Транспарентноста, заедно со ефикасното работење и кратењето на непрдоуктивните трошоци е една од главните заложби на новото раководство и министерката  Мила Царовска. За една година промените во начинот на работење на Министерството и комуникацијата со јавноста значително се промени, а одговорноста пред граѓаните за работењето е врвен приоритет. 

Министерството и во иднина ќе продолжи во оваа насока и се надеваме на уште попозитивни резултати.

 

MPPS: Ministria e Punës dhe Politikës Sociale vlerësohet si institucioni më transparent në hulumtimin e “Metamorfozis”  

Rezultatet e hulumtimit të organizatës “Metamorfozis” mbi transparencën e qeverive në rajon dhe institucioneve në Republikën e Maqedonisë tregojnë se Ministria e Punës dhe Politikës Sociale është më transparente në punën e saj.  

Kjo u prezantua dje në Qeveri nga përfaqësuesit e organizatës joqeveritare. Ne jemi veçanërisht të kënaqur me këtë dhe vlerësojmë se realisht e pasqyrojnë mënyrën se si funksionon ministria, pas ndryshimit të pushtetit në Maqedoni. Transparenca, së bashku me punën efikase dhe reduktimin e shpenzimeve joproduktive është një nga angazhimet kryesore të udhëheqjes së re dhe ministres Milla Carovska. Për një vit, ndryshimet në mënyrën se si punon Ministria dhe komunikimi me publikun ka ndryshuar dukshëm, kurse përgjegjësia para qytetarëve për punën saj është prioriteti kryesor.  

Ministria do të vazhdojë në këtë drejtim në të ardhmen dhe ne shpresojmë për rezultate edhe më pozitive.  

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Овој веб сајт користи колачиња "Cookies", за да го подобри корисничкото искуство.

Доколку ги прифаќате условите притиснете “Се согласувам”. Повеќе инфо.

var prevDropDown = null; function dropDown(src) { if (prevDropDown != null) { prevDropDown.className = "mnuHidden"; } var id = src.id; var subMenuTable; var childID = id + '_submenu'; subMenuTable = document.getElementById(childID); subMenuTable.className = "mnuVisible"; prevDropDown = subMenuTable; }