СООПШТЕНИЕ

Министерството за труд и социјална политика информира дека во следните 15 дена објектот „Ташко Караџа“ во состав на ЈОУДГ „11 Октомври“ во Општина Бутел нема да згрижува деца, поради поголемен број заболени деца од морбили. Забраната стапува на сила веднаш, а е издадена од Комисијата за заразни заболувања и надлежната епидемиолошка служба. Денеска во 17 часот се прави вонредна дезинфекција на објектот „Ташко Караџа“, а МТСП ќе продолжи секојдневно да ја следи состојбата со заразната болест. Исто така, Министерствто за труд и социјална политика ќе даде препорака за вонредна дезинфекција во сите установи коишто згрижуваат деца од предучилишна возраст. 

KUMTESË 

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale informon se në 15 ditët në vijim objekti “Tashko Karaxha” në kuadër të IPKKF “11 Tetori” në Komunën e Butelit nuk do të funksionojë për shkak të paraqitjes së fruthit. Ndalesa hyn në fuqi menjëherë, ndërsa është dhënë nga Komisioni për sëmundje infektuese dhe shërbimi kompetent epidemiologjik. Sot në orën 17 u bë dezinfektim i jashtëzakonshëm në objektin “Tashko Karaxha”, ndërsa MPPS do të vazhdojë çdo ditë ta ndjekë gjendjen me sëmundjen infektuese. Po ashtu, Ministria e Punës dhe Politikës Sociale do të jap rekomandim për për dezinfektimin e të gjitha objekteve të cilat përkujdesen për fëmijët e moshës parashkollore.

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Овој веб сајт користи колачиња "Cookies", за да го подобри корисничкото искуство.

Доколку ги прифаќате условите притиснете “Се согласувам”. Повеќе инфо.

var prevDropDown = null; function dropDown(src) { if (prevDropDown != null) { prevDropDown.className = "mnuHidden"; } var id = src.id; var subMenuTable; var childID = id + '_submenu'; subMenuTable = document.getElementById(childID); subMenuTable.className = "mnuVisible"; prevDropDown = subMenuTable; }