МТСП: Исплата на правата од социјална и детска заштита

Министерството за труд и социјална политика информира дека врши исплата на долунаведените права за месец ноевмри  2018 година.

Права од социјална заштита:

Социјална парична помош

Паричен надоместок за помош и нега од друго лице (туѓа нега) 

Цивилна инвалиднина 

Мобилност и слепило 

Постојана парична помош 

Еднократна парична помош 

Парична помош на лице кое до 18 години возраст имало статус на дете без родители и родителска грижа

Сместување во згрижувачко семејство

Парична помош за студирање 

Парична помош за згрижувач

Социјално домување

Азиланти домување

Социјална парична помош  за азиланти

Субвенции за електрична енергија

Права од детска заштита:

Детски додаток

Еднократна парична помош за новороденче 

Родителски додаток за трето дете

Родителски додаток за четврто дете

• Единствен родителски додаток 

Посебен додаток-за месец 12/2018 година. 

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Овој веб сајт користи колачиња "Cookies", за да го подобри корисничкото искуство.

Доколку ги прифаќате условите притиснете “Се согласувам”. Повеќе инфо.

var prevDropDown = null; function dropDown(src) { if (prevDropDown != null) { prevDropDown.className = "mnuHidden"; } var id = src.id; var subMenuTable; var childID = id + '_submenu'; subMenuTable = document.getElementById(childID); subMenuTable.className = "mnuVisible"; prevDropDown = subMenuTable; }