27 јануари 2019 година (недела), Свети Сава 


Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник  на  РМ„ бр.21/98 и 18/07), 27 јануари 2018 година (недела), Свети Сава е неработен ден за граѓаните припадници на српската заедница во Република Македонија.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на  граѓаните припадници на српската заедница во Република Македонија им го честита празникот Свети Сава.