Заменик министерот Азири на средба со Градоначалникот на Арачиново, Ајвази  

Заменик министерот за труд и социјална политика Доц. д-р Елми Азири оствари средба со Градоначалникот на Арачиново, Брахим Ајвази, на која се разговараше за проблемите со кои се соочува Општината.Барањата главно беa околу градинките, бидејќи Општина Арачиново нема ниту градинки ниту центри за ран детски развој.

Заменик министерот Доц. д-р Елми Азири имајќи го во предвид недостатокот на градинките вети дека за него приоритет ќе биде за најкус можен рок да почне проектот за реализацијата на детска градинка во Општина Арачиново.

Zëvendësministri Aziri takon kreun e Haraçinës, Ajvazi

Zëvendësministri i Punës dhe Politikës sociale Doc. d-r. Elmi Aziri zhvilloi takimin e radhës me kreun e komunës së Haraçinës, Brahim Ajvazin, ku u bisedua për problematikat me të cilat përballet komuna.Kërkesat kryesisht ishin rreth çerdheve, pasi që në komunën e Haraçinës nuk ka as çerdhe e as qendra për zhvillim të hershëm të fëmijëve.

Zëvendësministri Doc. d-r Elmi Aziri duke pasur parasysh mungesën e çerdheve, premtoi se do ta ketë prioritet që në afat sa më të shkurt të fillojë realizimi i projektit për çerdhe në komunën e Haraçinës. ​ 

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->