ДИТ изврши 97 инспекциски надзори  и донесе 37 решенија за забрана за работа

Министерството за труд и социјална работа инфорима дека во периодот од 29 јуни до 1 јули 2017 година за време на топлотниот бран дежурните екипи на Државниот инспекторат за труд извршија 97 инспекциски надзори од областа на безбедност и здравје при работа на целата територија на Република Македонија. 

Притоа, за 37 правни субјекти беше донесено решение за забрана за работа, а на останатите контролирани правни субјекти им беше укажано на обврската за почитување на соодветните препораки.

Инспекциските надзори  се извршени  во дејностите: градежништво, конфекциски погони, складирање на отпад, земјоделие и други дејности. 

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->